Opinia Timisoarei

Pietonii timisoreni fac slalom printre muntii de zapada si merg pe carosabil ca sa nu se trezeasca cu turturi in cap

TIMISOARA. A patra zi cu zapada la Timisoara nu se arata prea roz pentru timisoreni, mai ales pentru pietoni, care trebuie sa ocoleasca mormanele de zapada aruncate pe trotuar de cei care au deszapezit strazile. In plus, timisorenii evita sa mearga pe langa cladiri, de frica sa nu se trezeasca cu bucati de zapada sau cu turturi in cap.

Daca pentru soferi strazile principale au fost curatate si pot merge la serviciu cu masina, pietonii au ceva de ocolit pana sa ajunga la lucru.

Chiar langa Primaria Timisoara, in spatele Gradinii de Vara a Filarmonicii Banatul, cei care merg pe jos, chiar si functionarii care lucreaza in Primarie, nu pot folosi trotuarul, deoarece este impracticabil. Dupa un prim obstacol, doi metri mai incolo, cei care au trecut deja au facut o mica poteca, insa marea majoritate a pietonilor folosesc strada pe unde circula masinile pentru a ocoli mormanele de zapada de pe trotuare. [CODUL SAPTAMANII 10-16 DECEMBRIE: 333]

La fel se intampla si in zona centrala a orasului. Timisorenii care circula pe langa cladiri trebuie sa ocoleasca trotuarele, pentru ca risca sa fie loviti de turturi.

Primarul Timisoarei considera insa ca deszapezirea s-a facut bine in oras. Ba chiar a scris pe Facebook ca nu a existat si nu exista niciun blocaj pe strazile din Timisoara.

„Trotuarele trebuie deszapezite de proprietari – persoane fizice sau juridice. Nu va mai mirati ca nu vedeti niciun utilaj pe strada. N-ar trebui sa va uitati dupa utilaje – doar nu suntem la defilare -, ci dupa rezultatul interventiei lor. N-o sa puteti nominaliza o strada macar din categoriile I si II de trafic, pe care sa nu se vada ca zapada a fost indepartata de pe carosabil, la marginile drumului. Iar aceasta indepartare nu s-a facut spontan, ci, fatalmente, cu utilaje! Socotitii si dv. care este probabilitatea ca ochii dv. sa fie atintiti spre zona pe unde trece un utilaj, tocmai in timpul celor cateva secunde cat dureaza trecerea…”, a scris primarul Timisoarei, Nicolae Robu, pe Facebook.

Timisorenii nemultumiti de deszapezire sunt considerati adversari politici de catre primarul Nicolae Robu

Despre trotuare, nimic de bine. Edilul considera insa ca toti timisorenii care s-au plans de modul in care s-a facut deszapezirea au facut-o doar din „partizanate politice”.

Mai mult decat atat, el crede ca „votul zdrobitor al timisorenilor in favoarea colegilor USL-isti sustinuti si asumati public de mine este, printre altele, si un indiciu al satisfactiei timisorenilor fata de prestatia mea de pana acum, inclusiv a celei de la deszapezire”, a conchis primarul.

Exit mobile version