Opinia Timisoarei

Pietarii, protest la Timisoara. Sunt furiosi ca primaria majoreaza chiriile, dar nu le ofera conditii. Foto

TIMISOARA. Protest al comerciantilor din piete la Timisoara, dupa ce conducerea societatii din subordinea primariei i-a anuntat ca majoreaza chiriile cu 20% de anul viitor.

CITESTE SI: Dominic Fritz, atac virulent la adresa politistilor din Timisoara, dupa ce a fost chemat sa dea cu subsemnatul in legatura cu angajarea USR-istei de la Piete: Nu am o problema sa fim verificati pana la chiloti 

Contractele expira la finele acestei luni, iar noile tarife pentru vanzarea produselor in pietele din Timisoara ar intra in vigoare la inceputul anului 2023, iar acestea ii afecteaza deopotriva pe comerciantii din Piata de Gros si pe micii producatori din cele 11 piete din oras.

Comerciantii s-au adunat luni dimineata in Piata de Gros din Mehala pentru a-si exprima nemultumirile.

Oamenii se plang ca primaria nu a investit in pietele din oras, ca vand in conditii mizere, dar le impune cele mai mari taxe din tara.

Acum, pentru a putea vinde in piete, comerciantii pot fie sa opteze pentru o taxa zilnica, fie pentru una lunara care ajunge si la 550 de lei, iar de anul viitor aceasta va fi de 670 de lei. In Piata de Gros, pentru o boxa, acestia platesc acum 140 de lei pe metrul patrat, iar din 2023 va ajunge la 300 de lei/mp, la care se adauga chiria pe rampa de acces.

UPDATE: O delegatie a protestatarilor a mers sa discute cu conducerea Societatii Piete SA a Primariei Timisoara in incercarea de a obtine o reanalizare a deciziei de majorare a chiriilor de anul viitor cu 20 de procente.

UPDATE: Directorul SC Piete SA spune ca, in urma intalnirii cu protestatarii, nu s-a ajuns la nicio intelegere sau concluzie, astfel ca nu s-a luat nicio hotarare in privinta majorarii taxelor pe care pietarii le vor plati din 2023, scumpire ce trebuie aprobata si de catre Consiliul Local Timisoara.

In schimb, directorul societatii spune ca este necesara cresterea chiriilor pentru ca… toate preturile au crescut.

Avand in vedere situatia economica actuala, majorarea preturilor la utilitati si a taxelor, impozitelor si salariilor, analizam, deocamdata, majorarea taxelor pentru spatiile si locurile in care se realizeaza vanzarea. Speram ca luna asta sa se semneze si contractul nou cu Primaria, prin care se va permite si investitia in piete, ceea ce noi ne dorim sa facem. O mare parte din acesti bani se vor intoarce tot la comercianti, prin investitiile pe care le vom realiza in piete.

Nu s-a luat hotararea de majorare a chiriilor, inca ramane in analiza, doar s-au avizat aceste taxe, care vor fi aprobate de Consiliul Local. Cei care se stiu cu musca pe caciula au pus la cale acest protest„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mirel Pop, directorul SC Piete SA.

 

Exit mobile version