Opinia Timisoarei

Piata Unirii din Timisoara va fi ‘invadata’ de buldozere in urmatoarele zile. Se transforma in santier. Ce spera arheologii sa gaseasca aici?

TIMISOARA. Dupa ce arheologii si-au terminat munca pe unul din santierele deschise in centrul orasului, mai exact in Piata Sfantul Gheorghe, acum se pregatesc sa deschida un nou santier, in Piata Unirii, de aceasta data.

In primele zile ale acestei saptamani buldozerele si masinile mari, de santier, vor intra in Piata Unirii, in zona din fata Domului Catolic si a scolii Lenau, acolo unde deja piatra cubica a fost scoasa.

Arheologii sunt nerabdatori sa supravegheze lucrarile si se asteapta ca aici sa gaseasca urme ale perioadelor habsburgica si otomana. Cel mai probabil si in aceasta piata vor fi scoase la lumina zilei urme ale locuintelor din vremurile apuse. Santierul arheologic va fi supravegheat de Alexandru Szentmiklosi de la Muzeul Banatului.

Cat despre parcarea provizorie din Piata Unirii, aceasta va mai functiona o vreme, insa nu pentru foarte mult timp.

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric au inceput anul trecut, in luna octombrie si sunt facute pe bani europeni. La finalul lucrarilor, intreaga zona centrala a orasului va deveni pietonala.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version