Opinia Timisoarei

Piata Balcescu din Timisoara s-a umplut de … zebre! „Primarul sa iasa din starea de autism!’. FOTO!

TIMISOARA. Intr-o pajiste cu…zebre s-a transformat spatiul verde din Piata Balcescu din Timisoara luni dimineata. Trecatorii au fost uimiti sa vada cum in iarba au aparut zeci de zebre de hartie infipte in gazon.

Pe langa multimea de zebre in miniatura, pe stalpii din zona, dar si pe pista de biciclete au fost lipite afise care fac haz de sondajele primarului Timisoarei Nicolae Robu care sustine ca majoritatea covarsitoare a celor care ii raspund pe Facebook la tot felul de intrebari ii sustin actiunile.

99% dintre respondenti considera ca Piata Balcescu este cel putin importanta pentru oras.” si „Pentru primar mai ales: sa iasa din starea de autism si sa inceapa sa asculte si de oameni, mai ales de profesionistii din domeniile in care nu se pricepe,  si sunt foarte multe„, sta scris pe unul dintre afise.

Actiunea se vrea a fi un protest la adresa edilului sef fata de felul in care a reamenajat piata, lucrari care au dus la taierea copacilor din zona. S-a folosit „zebra”, deoarece in ultimele luni acest animal a devenit un fel de simbol. O zebra primita cadou de Gradina Zoologica din Timisoara a murit imediat ce a fost adusa pentru ca din pricina faptului ca Nicolae Robu era nerabdator sa o prezinte cat mai repede timisorenilor ca pe o mare realizare nu i s-a dat timpul necesar pentru acomodare si nu i s-a amenajat un spatiu corespunzator.

CITESTE SI: Zebra adusa la Gradina Zoologica din Timisoara a murit inecata. Timisorenii nici nu au apucat sa o vada

CITESTE SI: Nicolae Robu: Zebra e responsabila pentru ce s-a intamplat. Domnul Bere a plans cand a murit animalul!

Mai mult, in aceeasi Piata Balcescu dupa incheierea lucrarilor de reabilitare s-a petrecut  un eveniment demn de asezat Timisoara langa Caracal: s-a trasat o „zebra” pe o trecere de pietoni care duce in…spatiul verde.

CITESTE SI: Pe modelul Caracal! Trecere de pietoni trasata spre nicaieri in intersectia din Piata Balcescu din Timisoara. Sa duca spre viitorii palmieri?

Foto: Zoltan Pazmany

Nici gardul nou pus in jurul Liceului Grigore Moisil, care da in Piata Balcescu, nu este pe placul protestatarilor care atrag atentia, prin afise agatate de el, ca acesta este periculos pentru copii, deoarece are elemente ascutite in varf.

CITESTE SI: Peisagistii timisoreni acuza un masacru ecologic: Primaria Timisoara a incalcat legea prin taierea copacilor din Piata Balcescu

UPDATE: Protestul a fost asumat si organizat de Actiunea Urbana, un grup de informare si interventie pentru imbunatatirea si recuperarea spatiului public. Inainte de a „planta zebre” in Piata Balcescu, membrii grupului au realizat un sondaj de opinie din care au aflat ca timisorenii sunt nemultumiti de felul in care a fost reamenajata Piata Balcescu.

Pentru constientizarea acestei situatii si comunicarea mai vizibila a celor de mai sus, in piata Balcescu au fost afisate o parte din rezultatele chestionarului si s-a deplasat o mică cireada de zebre activiste, atrase de habitatul nou, tip savana, care le ofera numeroase resurse de hrana si posibilitati de camuflare. Din discutiile purtate cu reprezentantii acestora, se pare ca Timisoara este din nou atractiva pentru zebre din toată lumea si de toate speciile, in ciuda unor evenimente recente putin fericite. Nemultumirea care persista este legata doar de gardul nou care ingradeste accesul pe pajistea din fata scolii, gard care nu corespunde normativului privind imprejmuiri ale institutiilor de invatamant scolar (NP 068-02, NORMATIV PRIVIND PROIECTAREA CLADIRILOR CIVILE DIN PUNCT DE VEDERE AL CERINTEI DE SIGURANTA IN EXPLOATARE), prezentand un mare grad de risc de accidentare pentru copii si separand nefericit spatiul public si omul de animal. Delegatia si a exprimat dezacordul ferm si indignarea provocata de separarea animalului de catre om, precum si lipsa de atentie pentru generatiile viitoare ale speciei umanoide„, se arata intr-o postare a AU pe Facebook.

 UPDATE: In jurul orei 11.30,  zebrele au fost stranse de pe spatiul verde din intersectia de la Balcescu de catre angajatii de la salubritate.

Exit mobile version