Opinia Timisoarei

Pesti morti pe Bega, nu departe de Timisoara. A fost chemata Garda de Mediu. Video

TIMISOARA. Fie morti, fie ametiti, o multime de pesti plutesc deasupra apei pe canalul Bega, nu departe de Timisoara. O spune un cititor opiniatimisoarei.ro care a facut descoperirea, marti dimineata, pe cand trecea prin zona ecluzei de la Sanmihaiu Roman.

I-au atras atentia mai multi pesti de diferite marimi care zaceau morti pe marginea canalului, in vegetatie. Cand s-a apropiat, a observat altii plutind nefiresc la suprafata apei.

Un mic dezastru ecologic se intampla acum pe Bega la ecluza Sinmihaiu Roman. Sute de pesti care plutesc deasupra apei ametiti. Am anuntat si Garda de Mediu care a zis ca se va deplasa pentru a preleva probe„, spune cititorul opiniatimisoarei.ro care a observat pestii morti pe Bega si ne-a transmis imaginile.

Specialistii au descins la locul indicat si au prelevat probe, insa nu este vorba de poluare. Ploaia torentiala de luni seara a dus la punerea in miscare a statiei de epurare din zona.

La fata locului sunt specialisti de la Apele Romane, de la Garda de Mediu, se verifica, s-au luat probe de apa, dar nu putem discuta despre o poluare, insa miscarea apei din statia de epurare a putut duce la o lipsa a oxigenului pentru pesti”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Titu Bojin, director adjunct al Administratiei Bazinale de Apa Banat.

 

 

Exit mobile version