Opinia Timisoarei

‘Peste o saptamana se va circula pe el, sunt multumit de lucrarea de la Podul Dragalina’. Ministrul Dezvoltarii Regionale, la Timisoara

TIMISOARA. Vizita a ministrului Dezvoltarii Regionale si vicepremier, la Timisoara. Daniel Suciu a mers la Podul Dragalina, finantat in cea mai mare parte din fonduri guvernamentale, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra si primarul Nicolae Robu.

Ministrul s-a declarat multumit de felul in care s-a facut lucrarea si anunta ca in scurt timp se vor face si decontarile de la Bucuresti, aflate in intarziere.

E in lucru decontarea. S-a depus situatia. Pana pe 6 septembrie, tot ce a intrat in minister (documente spre decontare, n.r.)… s-au facut formalitatile si cred ca s-au si virat banii catre UAT-uri… E un lucru pe care nu l-am prea inatlnit (lucrari facute pe banii constructorului, n.r.), dar de bun augur. Stadiul fizic e de 85%, iar decontarile la 50%. Nu ni s-au cerut banii. Noi ii avem. Sunt 11 milioane prin PNDL, diferenta de 2 milioane de la bugetul local. Inteleg ca pana la finele lunii se circula. Sunt multumit, vreau sa-l vad terminat ca sa inchidem aceasta investitie„, a declarat la Timisoara, duminica, ministrul Dezvoltarii Regionale Daniel Suciu.

Reprezentantii constructorului Tehnodomus spun ca stratul de uzura pe carosabil, la Podul Dragalina, se va turna pana la finele saptamanii viitoare.

Vom turna uzura pana la finele saptamanii pe tot ce inseamna pod si legatura cu drumurile. Acesta e programul„, au spus cei de la firma Tehnodomus.

Primarul Nicolae Robu i-a dat asigurari ministrului ca timisorenii vor putea circula pe Podul Dragalina intr-o saptamana.

Pana la finele lunii septembrie se va circula, dar vor mai ramane finisaje de facut. Vrem sa-l facem si frumos nu doar functional„, a precizat primarul Timisoarei.

Cat priveste Podul Eroilor, edilul spune ca acesta va fi dat in folosinta la scurt timp dupa Dragalina.

Cu o mica intarziere se va da in folosinta si acela, fata de acesta (Dragalina, n.r.), nu fata de termen, pentru ca termenele de finalizare sunt in martie-aprilie pentru aceste poduri. La Dragalina s-au impus modificari de proiect dupa ce au inceput sapaturile. Deindata ce s-au facut preparativele, s-a constatat ca in subteran sunt diverse, ce nu rezultau din documentatii. S-au impus modificarile in proiect pentru punerea in acord cu realitatile din teren. In arhive nu sunt consemnate lucrurile asa cum s-au petrecut ele in timp si sigur se constata de lucrurile stau altfel. Proiectantii fac explorari insa nu exhaustive, gauresc in cateva locuri, acolo nu gasesc nimic si cand se sapa, se descopera„, a precizat primarul Nicolae Robu.

 

 

Exit mobile version