Opinia Timisoarei

Peste 6000 de oameni au vizitat expozitia Victor Brauner in deschiderea Capitalei Culturale a Europei la Timisoara

TIMISOARA. Expozitia Victor Brauner a fost unul dintre punctele de atractie ale weekendului de deschidere a programului Timisoara Capitala Culturala Europeana 2023.

Peste 6000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului National de Arta Timisoara pentru a adamira operele marelui artist.

CITESTE SI: Nepotii lui Victor Brauner vin de peste ocean la Timisoara sa viziteze expozitia celui mai stralucit artist al familiei 

Am pozitionat astfel Timisoara in avangarda elitei artistice la nivel european. Consiliul Judetean Timis a investit peste 2 milioane de euro in infrastructura culturala de la Muzeul National de Arta Timisoara si rezultatele nu au intarziat sa apara. Din prima zi a lansarii expozitiei, toate oficialitatile si oamenii de cultura care ne-au trecut pragul la Muzeul National de Arta Timisoara au salutat prima retrospectiva a lui Victor Brauner in tara sa de origine si ne-au asigurat ca o vor face cunoscuta in intreaga Europa.

muzeu

Ne-au onorat cu prezenta comisarul european – doamna Adina Valean, ministrul Culturii – domnul Lucian Romascanu, Excelenta Sa, doamna Laurence Auer, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Frantei in Romania, consilierul presedintelui Romaniei – domnul Sergiu Nistor, presedintele Institutului Cultural Roman – domnul Liviu Jicman, actualul director al Centrului Pompidou – domnul Xavier Rey si fostul director al aceluiasi reputat muzeu din Paris – domnul Bernard Blistene. Alaturi de acestia am avut alaturi multe delegatii oficiale, ambasadori din intreaga lume, artisti, jurnalisti locali, nationali si internationali, persoane relevante pentru sectorul cultural, oameni care ne-au bucurat sufletele cu felicitarile pe care ni le-au adresat.

Multumesc tuturor partenerilor care au facut posibil acest proiect cu mii de ore de munca in spate. La deschiderea TM2023, am scris istorie alaturi de Muzeul National de Arta Timisoara, Centrul Pompidou, Fundatia Art Encounters si Institutul Francez. Multumesc sectorului privat care ne-a sustinut in acest proiect, avem incredere ca expozitia Brauner este un frumos inceput pentru ce urmeaza sa devina la nivel european, atat Timisoara cat si Muzeul National de Arta Timisoara„, a transmis presedintele CJ Timis Alin Nica.

Exit mobile version