Opinia Timisoarei

Peste 3000 de oameni au respectat regulile. Ceremonial impresionant de sfintire a bucatelor de Pastele Catolic in Harghita. Foto

Mii de oameni au participat la ceremonialul de sfintire a bucatelor de Pastele Catolic, duminica dimineata, la Miercurea Ciuc.

Evenimentul, la care au luat parte peste 3000 de credinciosi, a avut loc cu respectarea regulilor impuse in pandemie, iar imaginile surprinse in Harghita sunt impresionante.

CITESTE SI: Hristos a Inviat pentru crestinii romano-catolici. Oamenii au luat Lumina la bisericile din Timisoara, insa nu le-au mai inconjurat cu lumanari aprinse. Video 

Daca in alti ani ceremonialul se desfasura doar pe platoul din fata Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, autoritatile au decis, in acest an, sa extinda zona, pentru pastrarea distantei fizice.

A fost blocata circulatia pe doua bulevarde din centrul orasului, iar oamenii, purtand cosuri in care se aflau bucate de Pasti, s-au asezat in ordine intr-o zona in forma de cruce, pe o suprafata de circa 2 kilometri, scrie agerpres.ro.

Organizatorii au impartit masti de protectie celor care nu aveau si s-au asigurat ca se pastreaza distanta. De asemenea, pentru a reduce numarul de participanti, indemnul a fost sa participe la ritual doar un singur membru al familiei.

Organizatorii au anuntat, initial, ca se asteapta participarea a doua mii de persoane, dar numarul a fost de aproximativ 3.500.

Exit mobile version