Opinia Timisoarei

Peste 2 milioane de euro va costa hala in care temperatura nu are voie sa coboare sub 5 grade si in care e interzis praful. Va asigura intretinerea noilor tramvaie turcesti la Timisoara

TIMISOARA. Sa nu patrunda praful, temperatura sa nu coboare niciodata sub 5 grade, sa aiba control pe umiditate si sa fie pazita de incendii. Toate aceste conditii trebuie intrunite de hala speciala in care se va asigura mentenanta pentru cele 21 de tramvaie noi din Turcia. Ea va costa peste 2 milioane de euro.

O arata documentatia si proiectul tehnic, la intocmirea carora firma Professional Engineering Consulting SRL a muncit in ultimele 6 luni. Acestea vor sta la baza viitoarei licitatii ce va fi lansata pentru gasirea unui constructor.

CITESTE SI: Dupa licitatiile ratate, administratia Fritz vrea sa mai creasca inca o data suma pentru stadionul de tip lego din Calea Buziasului, la 28 de milioane de euro 

Documentatia a fost supusa votului consilierilor locali.

Cladirea urmeaza sa fie ridicata in depoul STPT din zona Dambovita si va avea o suprafata de peste 650 mp. Temperatura trebuie mentinuta permanent nu mai jos de 5 grade Celsius intrucat va adaposti si aparatura electronica ce va fi utilizata la verificari si revizii de specialitate, iar aceasta trebuie sa functioneze in conditii optime.

Totodata, in interior, urmeaza sa fie instalate 12 elevatoare, cu pupitru de comanda, un pod rulant si un strung special livrat de firma care a produs tramvaiele.

FOTO: Forum STPT

Elevatoarele au ajuns la Timisoara in urma cu cateva zile.

Valoarea investitiei pentru noua hala a STPT este estimata, in documentatie, la 10.588.502,21 lei (inclusiv TVA), adica putin peste 2 milioane de euro, bani din bugetul local.

Cumparate cu bani europeni obtinuti in 2019, din iunie anul trecut si pana acum, la Timisoara au ajuns 11 tramvaie Bozankaya din comanda de 21 de garnituri, termenul limita de livrare fiind octombrie 2023.

Fiecare mijloc de transport costa 11,58 milioane de lei, cu TVA, are 30 de metri lungime si o capacitate de transport de 200 de calatori. Primele tramvaie au fost introduse pe liniile 1 si 6.

 

Exit mobile version