Opinia Timisoarei

Peste 1500 de oameni in mars de protest pe strazi la Timisoara fata de infrastructura sportiva praf din oras. Video si foto

TIMISOARA. Dupa ce au transformat Piata Unirii in arena, la apelul Druckeria, peste 1500 de iubitori de sport au pornit in marsul de protest fata de infrastructura sportiva praf din Timisoara.

CITESTE SI: Piata Unirii, transformata in arena, la apelul Druckeria. Sute de oameni protesteaza fata de infrastructura sportiva praf din Timisoara. Foto

Echipati in tricouri alb-violete, ros-galbene, albastre sau visinii, fani ai cluburilor din oras, sportivi sau simpli timisoreni au pornit, joi seara, prin centrul Timisoarei pentru a cere baze sportive, stadion sau polivalenta, respect pentru capitala Banatului.

Oamenii au inceput sa se stranga de la ora 17 in Piata Unirii din Timisoara. Mai intai au venit copiii care isi desfasoara activitatea la cluburile de fotbal Politehnica, Ripensia, CFR sau Galaxy Timisoara, dar si reprezentanti ai echipelor de baschet sau de rugby din oras. Lor li s-au alaturat si sportivi de la Giroc.

Printre cei prezenti s-au aflat si actualul antrenor al Brasovului, Dan Alexa, sau fostii fotbalisti Octavian Popescu sau Cristian Scutaru.

Din Piata Unirii s-a plecat pe traseul stabilit dinainte de organizatori, Asociatia Suporterilor Druckeria.

Odata ajunsi in Piata Operei, unde au sarbatorit atate victorii, fanii au desfasurat si bannere cu mesajele clare spre responsabilii orasului si judetului sau reprezentantii de la nivel national:
Timisoara anti-sistem, NU anti performanta” sau „Timisorenii vor infrastructura, NU doar pe hartie sau din gura

Traseul pe care l-au urmat protestatarii a cuprins si Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis.

Actiunea a fost organizata de Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria.

VIDEO: George Stefanita

Druckeria a transmis Primariei, Consiliului Judetean si parlamentarilor de Timis un document cu intrebari concrete si idei despre cum ar putea fi ridicat nivelul sportului.

Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria a aparut in anul 2010 ca raspuns la masurile luate de stat pentru asigurarea unui climat de siguranta pe stadioane si in afara lor. Scopul principal al asociatiei este acela de a reprezenta si proteja interesele suporterilor timisoreni, precum si de a promova si proteja imaginea, identitatea, istoria si traditia sportului timisorean. In ultimii 12 ani si-a consolidat pozitia ca o organizatie matura, foarte bine dezvoltata, cu implicare adanca in diferite paliere ale societatii timisorene.

In toata perioada scursa de la infiintare, Druckeria s-a transformat intr-un pilon in comunitatea din care facem parte, fiind initiatori sau colaboratori la nenumarate actiuni caritabile sau de responsabilitate sociala, sprijinul suporterilor influentand pana in prezent si ajungand la zeci de mii de oameni. Un scop important al asociatiei, asumat inca de la creare, este acela de a pastra aprinsa flacara memoriei Eroilor care si-au dat viata in timpul Revolutiei Romane din 1989. Suntem organizatorii Marsului Eroilor, eveniment anual de amploare la care participa sute de timisoreni, dar si a unor evenimente culturale conexe – proiectii de film, expozitii foto, vizite organizate in locurile fierbinti ale Revolutiei, sesiuni de discutii, etc.

In anul 2021, suporterii au fost partenerii principali ai asociatiei Timisoara 2023 in implementarea cu succes a programului Sport 21, ce a avut ca tema principala centenarul clubului de fotbal Politehnica Timisoara si evocarea istoriei glorioase a acestei entitati sportive. Au colaborat si oferit sprijin in implementarea activitatilor proiectului din sfera evenimentelor si actiunilor culturale – concert punk simfonic Noi din Banat x Filarmonica Banatul pe stadionul Stiinta, mural de mari dimensiuni reprezentandu-l pe Dan Paltinisanu, fotbalist legendar al Poli Timisoara, editie speciala a emisiunii ”in prelungiri” (TVR Timisoara) sau un amplu catalog Politehnica Timisoara 100 reunind materiale realizate de jurnalisti sportivi cunoscuti din Timisoara si Bucuresti.

Exit mobile version