Opinia Timisoarei

Peste 120 de milioane de euro va costa noul stadion cu 30.000 de locuri de la Timisoara ce se va ridica in locul batranului Dan Paltinisanu. Ar putea fi gata pana in 2026

TIMISOARA. Din 4 variante propuse de cei care au realizat Studiul de Prefezabilitate au ramas doua, iar in cele din urma se aproba una de 600 de milioane de lei pentru noul stadion ce va fi amenajat la Timisoara in locul batranului ‘Dan Paltinisanu’, de catre Compania Nationala de Investitii.

CITESTE SI: Drumul Boilor, inca in aer, cu lucrarea blocata si cozi infernale intre Timisoara si Mosnita. Viceprimarul Ruben Latcau: Centura si terenul sunt doar varful aisbergului. Video 

Cum banii vor veni nu doar de la CNI, ci si de la CJ Timis, alesii sunt chemati intr-o sedinta extraordinara sa aprobe indicatorii tehnico-economici ai proiectului de investitie pentru stadionul de 30.000 de locuri.

Conform documentatiei intocmita pentru varianta 3 de lucru pentru noua arena de la Timisoara, stadionul va costa 600.216.062 lei cu TVA (121.856.436 de euro), din care cea mai mare suma, 505.001.364 lei, vine de la Compania Nationala de Investitii.

Amenajarea noului stadion, care nu va avea si pista de atletism, ar urma sa dureze 4 ani, din care constructia propriu-zisa s-ar face in aproape 2 ani si jumatate, iar restul inseamna studii, licitatie, obtinerea de avize, samd.

Consilierii Judeteni trebuie sa aprobe vineri, in sedinta extraordinara, indicatorii tehnico-economici, finantarea, aprobarea demolarii vechiului stadion si ridicarea celui nou pe acelasi amplasament, pentru ca investitia sa fie promovata intr-o Hotarare de Guvern care sa cuprinda documentatia tehnica si Devizul General elaborat la faza Studiu de prefezabilitate.
Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.
Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.
Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.
Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.
Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului„, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica, pe pagina sa de Facebook.

Vor urma licitatii pentru Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic si executia propriu-zisa a lucrarii. Iar in paralel, demersurile pentru demolarea actualului Dan Paltinisanu.

Daca nu vor aparea probleme, noua arena de la Timisoara ar putea fi gata cel tarziu in 2026.

UPDATE: Consilierii judeteni au adoptat varianta agreata, cu unanimitate de voturi, pentru noul stadion pe care urmeaza sa il construiasca, la Timisoara, Compania Nationala de Investitii, pe locul actualei arene „Dan Paltinisanu”.

Exit mobile version