Opinia Timisoarei

Peste 10.000 de noi doze de vaccin anti COVID 19 au ajuns la Timisoara cu avionul. Containerele, insotite de politie militara, preluate direct de pe pista. Foto si video

TIMISOARA. Cu o mica intarziere, a doua transa de vaccin anti COVID-19 a ajuns in Romania. Este vorba de 140.400 de doze de la Pfizer BioNTech aduse cu trei avioane marti dimineata. Unul a aterizat la Otopeni, un altul la Timisoara si cel de-al treilea la Cluj-Napoca.

CITESTE SI: Este disponibila platforma online pentru vaccinare impotriva COVID-19. Unde te poti inscrie si in care etapa 

La Timisoara, insotite de politie militara, vaccinurile au ajuns in jurul orei 11.30 pe Aeroportul International Traian Vuia cu o aeronava de tip ATR, venind de la Budapesta.

VIDEO: George Stefanita

Containerele speciale cu gheata carbonica si folie etansa, trei la numar, au fost preluate direct de pe pista si transportate la Spitalul Militar din Timisoara unde vaccinurile vor fi stocate.

Sunt nu mai putin de 10.725 de doze in aceasta transa ajunsa pe calea aerului la Timisoara. Vor fi distribuite si la spitale din Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

Va reamintim, duminica a inceput vaccinarea impotriva coronavirusului si la Timisoara, iar primii imunizati au fost medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes.

CITESTE SI: ‘E inceputul sfarsitului pandemiei de coronavirus’. Medicii Cristian Oancea, Teodora Moisil, Virgil Musta si Ciprian Gindac, dupa primele vaccinuri facute la Timisoara, la Spitalul Victor Babes. Video 

CITESTE SI: Vaccinul anti COVID-19 este eficient si impotriva tulpinii de coronavirus din Marea Britanie 

CITESTE SI: Adeverinta medicala pentru cei care se vaccineaza anti COVID-19. Cum arata 

Modul de pregatire al vaccinului

Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara au prezentat modul in care se pregateste vaccinul, inainte de a fi administrat pacientului.

Mai intai se omogenizeaza prin 10 miscari, se aduce la temperatura, dupa desfacere se dezinfecteaza. Se trage 1,5 ml ser fiziologic care se introduce in doza de vaccin, apoi se omogenizeaza se trage in seringa, iar pacientul este vaccinat.

 

Exit mobile version