Opinia Timisoarei

Peste 1.500 de proprietari, ‘pedepsiti’ cu taxa pe paragina, la Timisoara. Nicolae Robu: Nu platesc, le scoatem locuintele la vanzare

TIMISOARA. A trecut ultimatumul pentru proprietarii care nu si-au ingrijit fatadele cladirilor in care locuiesc. Primaria a anuntat ca nu mai putin de 1.500 de timisoreni se afla in situatia de a plati impozitul de cateva ori mai mare decat in mod normal, pentru ca nu si-au renovat imobilele.

„Cu vorba buna n-am reusit nimic, numai cand am aplicat taxa pe paragina. Anul acesta, peste 1500 de proprietari vor fi pedepsiti cu taxa pe paragina, ceea ce inseamna un impozit de sase ori mai mare decat impozitul normal. Nu-l platesc, le scoatem la executare silita proprietatile. Nu ne jucam. O spun cu titlu de atentionare, nu de amenintare. Faceti eforturi si intretineti-va cladirile! Nu e obligatoriu sa locuiasca cineva in zona zero a orasului, dar cine locuieste acolo trebuie sa onoreze sarcinile unui proprietar din aceasta zona. Acum avem parghii si le vom folosi fara menajamente”, a anuntat primarul Nicolae Robu, in cadrul audientei online dedicata tinerilor, pe care a tinut-o miercuri seara.

In plus, edilul este hotarat sa aplice aceleasi masuri drastice si in cazul celor care mazgalesc cu graffiti cladirile deja renovate. Pe langa amenda, acestia vor trebui sa suporte si cheltuielile cu renovarea imobilelor vandalizate.

„Acesti indivizi care isi bat joc de banii privati si de publici vor fi pedepsiti necrutator. Ii cam prindem, dar nu-i prindem din prima. Ii uscam, ii punem sa plateasca toate daunele, nu doar amenda. S-a gresit cu ei ca multa vreme au fost pusi sa plateasca doar amenda, iar amenda e suportabila. Dar cand ii punem sa plateasca refacerea intregii fatadea unei cladiri n-o sa mai indrazneasca. Se vor usca. vor trebui sa isi vanda apartamentele sau le vom lua, pur si simplu, sa se invete minte”, a adaugat Robu.

Edilul anunta, in urma cu aproape doua luni ca, pe langa cei aproximativ 1.500 de proprietari de cladiri in paragina care vor fi obligati sa achite un impozit marit de anul viitor, alti 800 de oameni urmeaza sa primeasca acasa instiintari cu privire la faptul ca sunt pasibili de supraimpozitare, in cazul in care nu isi reabiliteaza, urgent, imobilele.

Exit mobile version