Opinia Timisoarei

PERICOL urias pe noua Autostrada a Vestului! EROARE grava de semnalizare, soferii disperati fac manevre extrem de riscante! Unde e greseala? VIDEO!

TIMISOARA. O eroare grava de semnalizare pune in real pericol soferii care circula pe recent-inaugurata autostrada Nadlac-Arad.

CITESTE SI: Uite cum se circula pe Autostrada Vestului, care a legat Timisoara de Budapesta! Ultimele IMAGINI filmate din avion. VIDEO!

Un aradean ne-a trimis mai multe imagini video in care se vede cum conducatorii auto care ajung la Arad sunt foarte derutati si executa manevre extrem de periculoase intrucat nu stiu in ce directie sa o apuce.

„Merg des la Nadlac si am sesizat din prima zi din care s-a deschis autostrada ca semnalizarea nu este in regula. Am stat 10 minute sa filmez ce se intampla in acea intersectie si am fost socat”, ne-a povestit soferul care a surprins in imagini problema.

Practic, soferii care vin dinspre Nadlac, cand se apropie de Arad, nu vad decat panouri care indica doua posibilitati: la stanga, spre Oradea sau la dreapta spre Lugoj, Bucuresti sau Deva. Vechiul drum national indica directiile principale Deva si Sibiu, absente pe indicatoarele de pe autostrada.

Ajunsi la bifurcatie, oamenii au impresia ca au gresit drumul si, fie incetinesc sau opresc pentru a se decide pe unde sa mearga, fie hotarasc in ultimul moment, cu pretul unor manevre extrem de riscante. In imagini se vede cum unii soferi taie linia continua sau schimba benzile in ultima secunda.

„Cat am stat sa filmez, in spatele meu s-a format un card de masini, soferii au venit la mine sa ma intrebe pe unde sa o ia”, ne-a mai spus ardeanul.

In imagini apare chiar si un sofer cu numere straine care opreste, da drumul la avarii, se da jos din masina si vine sa il intrebe pe cel care filma pe unde sa o ia.

Insa ceea ce nu se vede in filmare este ca multi dintre cei care o iau spre Timisoara sunt si ei pe drumul gresit.

Unii dintre ei opresc dupa nod, altii, ies de pe autostrada in Arad si cauta indicatii pe la localnici.

„Multe dintre masinile pe care le-am filmat si care mergeau spre Timisoara le-am intalnit oprite mai incolo, la iesire de pe autostrada. Soferii intrebau dupa directie”, adauga aradeanul.

Astfel, multi soferi sunt nevoiti sa se intoarca si sa se reincadreze pe directia dorita, insa in tot acest timp pierd zeci de minute rataciti prin Arad. Iar pe timp de noapte, situatia devine cu mult mai periculoasa.

UPDATE: Asociatia Pro Infrastructura cere CNADNR sa ia urgent masuri!

Asociatia Pro Infrastructura a inaintat o scrisoare Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi.

Ne-au fost semnalate cazuri de soferi care, ajunsi la respectiva bifurcatie, au efectuat manevre periculoase – schimbarea brusca a benzii, oprire si mers in marsarier – tocmai datorita confuziei cauzate de semnalizarea existenta. Din acest motiv, consideram ca este necesara o imbunatatire a semnalizarii pentru a evita posibile accidente. De asemenea, va semnalam absenta unui indicator la sensul giratoriu de la intersectia DN7 cu A11 care sa arate directia catre Nadlac / Ungaria pe autostrada. Indicatorul existent in acel sens giratoriu arata catre Nadlac pe vechiul traseu (DN7). Din acest motiv, numeroase autovehicule care circula pe ruta Deva – Ungaria nu urca pe autostrada decât la nodul Pecica. De asemenea, pe centura Aradului nu au fost actualizate unele panouri care sa reflecte cu acuratete posibilitatile create prin deschiderea autostrazii catre Pecica”, se arata in scrisoarea celor de la Pro Infrastructura.

Iata si recomandarile!

Va rugam sa dispuneti masuri pentru ca:
 1) Pe panourile de preselectie de pe sensul catre Arad anterioare nodului mai sus mentionat sa fie indicate expres directiile Deva si / sau Sibiu, pentru ca soferii sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
2) in sensul giratoriu mai sus mentionat sa fie instalate panouri care sa indice ruta catre Ungaria pe autostrada
3) Pe indicatorul de intrare in tara de pe A1, care arata limita de viteza pentru drumuri nationale, aceasta sa fie corectata de la valoarea curenta de 100 km / h (valabila doar pe drumurile europene) la 90 km / h, eventual cu mentiunea separata a limitei pentru drumuri europene”, se mai arata in scrisoarea celor de la Asociatia Pro Infrastructura.

Exit mobile version