Opinia Timisoarei

Perchezitii intr-un dosar de ‘vaccinare la chiuveta’, langa Timisoara, la Drobeta Turnu Severin si in judetul Gorj. Reteaua care asigura Certificate COVID. Video

TIMISOARA. Descinderi, miercuri dimineata, in Timis, Mehedinti si Gorj intr-un dosar de ‘vaccinare la chiuveta’. Oamenii legii fac perchezitii la 6 adrese din cele trei judete, la persoane suspectate ca ar face parte dintr-o retea care asigura obtinerea de certificate de vaccinare fara insa ca beneficiarul sa fi fost imunizat.

Ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Timis sunt cei care instrumenteaza acest dosar. Cercetarile au inceput in urma cu cateva luni, atunci cand unul dintre cei care a primit de un certificat de vaccinare, fara sa fi facut vreo doza, a ajuns in spital in stare grava.
Oamenii legii au descins la o adresa langa Timisoara, la alte 3 din Drobeta Turnu Severin si 2 in judetul Gorj.

Printre cei ridicati in aceasta dimineata se numara si un medic din judetul Mehedinti. Acesta este suspectat ca i-a inscris pe doritori in registrul national de vaccinare fara ca acestia sa fi fost imunizati. Dozele de vaccin erau aruncate in chiuveta in loc sa le fie administrate oamenilor.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, medicul ar fi ‘realizat’ cateva zeci de asemenea imunizari false unor oameni din intreaga tara.

Politistii au descins atat la cabinetul medicului cat si la locuinta acestuia din judetul Mehedinti.
In Timis, langa Timisoara, la Giarmata Vii, anchetatorii au perchezitionat locuinta unui barbat banuit ca ar face parte din gruparea medicului mehedintean si care ar fi ajutat la gasirea unor clienti care sa plateasca pentru certificatul verde COVID.

VIDEO: George Stefanita

Ancheta in acest dosar este de abia la inceput. Oamenii legii vor sa ii identifice pe cei care au platit diverse sume de bani pentru a obtine documentul justificativ care sa le ateste vaccinarea, in conditiile in care serul pe care trebuiau sa il primeasca a ajuns in chiuveta.
Atat medicul, cat si celelalte 5 persoane implicate in acest caz vor fi aduse la audieri la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara. Cercetarile vizeaza infractiuni de fals, uz de fals si zadarnicirea combaterii bolilor.

UPDATE: Medicul din retea a fost retinut pentru 24 de ore

Exit mobile version