Opinia Timisoarei

‘Pentru cadrele medicale epuizate, o carantina de forma nu ajuta deloc’. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, face apel la o prevenire inteligenta a pandemiei

April 8, 2020, Lisboa, Portugal: Lisboa, 08/04/2020 - Decorreu hoje no Hospital de Santa Maria uma reportagem de como esta unidade hospitalar se transformou para acolher doentes com coronavírus covid-19.actividade de apoio numa enfermaria de pacientes covid entre os profissionais que estão em contacto com os doentes e os outro que estão fora da zona infectada ..(Orlando Almeida / Global Imagens).Lisbon, 04/08/2020 - Today there was a report on how this hospital was transformed to receive patients with covid-19 coronavirus at Hospital de Santa Maria.Hospital staff helps disinfect ambulance equipment. (Credit Image: © Atlantico Press via ZUMA Wire)

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a raspuns pe Facebook unui comentariu in care i se atrage atentia ca „Mihai Grecu, seful UPU SMURD Timis a declarat, in cadrul sedinței CJSU ca situatia este una extrem de complicata, pentru ca peste tot este plin de pacienti, in timp ce directorul Ambulantei Timis a sustinut ca de abia mai fac fata solicitarilor, fiind la un pas de colaps din cauza numarului mare de apeluri la care trebuie sa intervina„.

CITESTE SI: HORECA, dupa ce instanta a anulat ordinul pentru carantina din pix, de 3 zile, a lui Arafat, la Timisoara: Autoritatile locale au preferat sa se ascunda in spatele unor manevre fortate, in loc sa vina in mijlocul nostru si sa caute solutii

Nica este de parere ca o „prevenire inteligenta” va face ca oamenii sa nu mai ajunga pe ambulanta sau la ATI.

Nu sunt medic epidemiolog si nici nu trebuie sa fiu ca sa iau decizii corecte pentru comunitate. I-am spus domnului Grecu si in CJSU Timis ca tocmai pentru pacienti si pentru cadrele medicale epuizate, o carantina de forma nu-i ajuta deloc, de aceea avem datoria de a fi EFICIENTI si de a face PREVENIRE inteligenta astfel incat oamenii sa nu mai ajunga pe ambulanta sau la ATI”, a spus Alin Nica.

Liderul CJ Timis a explicat si care este eficienta vaccinului si a aratat ca respectarea cu strictete a regulilor este eficienta in combaterea virusului.

O persoana vaccinata, chiar si in cazul putin probabil in care se reinfecteaza a doua oara, face o forma usoara, tratabila acasa, fara sa puna presiune pe sistemul medical. De aceea am cerut intensificarea vaccinarii. Daca dublam rata de vaccinare inca de acum doua saptamani, pana acum am fi imunizat 12% din populatia judetului. O a doua forma de prevenire smart e sa respecti oamenii, sa le intelegi limitele si sa pui restrictii suplimentare cat stii ca pot sa respecte. Urmarea regulilor se face din convingere si prin informare, altfel mentinem un razboi de guerilla cu populatia. Cele mai eficiente arme impotriva Covid-19 raman: vaccinarea, distantarea sociala, igiena si conformarea populatiei. Toate acestea duc la scaderea numarului de bolnavi, in afara carantinei”, mai spune Nica.

Exit mobile version