Opinia Timisoarei

‘Pe terenurile Primariei Timisoara nu exista ambrozie’. Raspunsul naucitor oferit de municipalitate consilierului local Roxana Iliescu. Cum se contrazice administratia in documentele interne

TIMISOARA. O intrebare a consilierului local Roxana Iliescu (Pro Romania) pusa Primariei Timisoara in legatura cu combaterea ambroziei pe terenurile municipalitatii a primit un raspuns stupefiant. Potivit administratiei Fritz, oficial, planta care afecteaza an de an mii de timisoreni alergici nu exista pe spatiile verzi ale municipalitatii.  Pe de alta parte, arata Roxana Iliescu, intr-un document intern al primariei lucrurile stau taman pe dos.

Citiți și vă minunați de răspunsul oficial pe care l-am primit din partea municipalității, referitor la combaterea ambroziei de pe terenurile aparținând Mun. Timișoara!
Nu există fir de ambrozie pe aceste terenuri! 🤣🤣🤦🏻‍♀️
În timp ce timișorenilor care au fost identificați că dețin în proprietate terenuri pe care a crescut ambrozie, li se aplică deja amenzi încă din 15 iulie 2022, iar Garda de Mediu trimite notificări după notificări Primăriei pentru eliminarea ambroziei de pe terenurile ce-i sunt în proprietate, putem sta liniștiți, pe terenurile Mun. Timișoara nu există ambrozie!😆

“În urma verificării a celor 91 de locații domeniul public ale Primăriei Mun. Timișoara/ Statul Român, pe aceste amplasamente nu a fost identificată buruiana Ambrosie.
De asemenea prin lucrări permanente de cosirea a spațiilor verzi pe raza municipiului Timișoara, de către societățile comerciale prestatoare de servicii pe spațiile verzi nu este posibil dezvoltarea buruienii Ambrosia astfel încât să producă disconfort.”

Asta pare a fi o minune de la Dumnezeu, dar nu-i! 😂😂Nu este pentru că SUNT terenuri, proprietate a Mun. Timișoara, pe care este crescută ambrozie! Iată doar câteva exemple care apar chiar într-un document intern al administrației care a circulat pe la mai multe compartimente din primărie și care nu e destinat publicului (vezi foto jos):  Str. Mareșal Constantin Prezan, Calea Bogdăneștilor, Str. Amzei, Str. Doinei, Str. Stefan Nădășan, Str. Venus … și lista poate continua.

Mă tem că în situația de față, dacă nu se iau măsuri urgente, municipalitatea se va pricopsi cu o nouă amendă de la Garda de Mediu și iar se vor lamenta unii că are cineva ceva cu ei! Asta deși legea este clară și se aplică tuturor:
❗️Art. 1, alin. (1) din Legea 62/2018
“Proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia (…) și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane”.
❗️Art. 3 alin. (2)
“Constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate (…) și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.”, a notat consilierul local Roxana Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Exit mobile version