Opinia Timisoarei

Pe santierul cresei de pe Bogdanestilor se ridica mai intai ambrozia, care acusi inghite materialele de constructie. Anul viitor, noua unitate ar trebui sa primeasca primii copilasi. Foto

TIMISOARA. In decembrie anul trecut, primaria semna contractul cu constructorul pentru ridicarea unei noi crese la Timisoara, pe Calea Bogdanestilor.

Este vorba de o unitate prescolara, cu bani europeni, la care ar avea acces copilasii din Ronat si imprejurimi.

CITESTE SI: Administratia Fritz cumpara un studiu care sa arate cat de lungi, cat de late si ce suprafata au strazile, trotuarele, pistele de biciclete si parcarile din Timisoara. A fost lansata licitatia

Licitatia organizata de primarie a fost castigata de Extra Prompt SRL care trebuie sa predea cresa gata anul viitor in septembrie pentru ca primii beneficiari sa intre in clase in 2023.

Din ianuarie, cand s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor, si pana in iulie, antreprenorul a imprejmuit terenul si a adus materiale de constructie.
Vantul si ploaia ori poate cativa cetateni ‘interesati’ au imprastiat o buna parte dintre baxurile cu polistiren.
De altfel, locul pare parasit, nu e pazit, iar printr-o spartura mare in gard oricine poate patrunde sa ‘imputineze’ din materiale.

Pana cand va fi vazut primul picior de muncitor, terenul a fost cucerit de ambrozie si alte balarii, iar fierul depozitat in incinta santierului a fost ‘inghitit’ de arbusti proaspeti de salcam.

Cresa urmeaza sa aiba parter si un etaj pe parcela de 3000 mp. Cladirea va avea o suprafata utila de aproximativ 1.100 mp si va gazdui, la parter, 4 sali pentru grupele de copii, 4 dormitoare, spații tehnice/depozitare, un spatiu multifunctional, cabinet medical, grupuri sanitare. La etaj vor spatii administrative, bucatarie, spatii tehnice/depozitare, spalatorie, spatii pentru socializare. Apa calda va fi asigurata cu ajutorul a doua centrale termice pe gaz, dar si cu ajutorul unui sistem cu panouri solare.

In jurul cladirii ar urma sa fie amenajata si o zona verde, de aproape 1800 de metri patrati.

Valoarea investitiei, pentru care toate demersurile si obtinerea de bani europeni au fost facute inca din 2019, este de 7.724.298 de lei.

 

 

 

Exit mobile version