Opinia Timisoarei

Pe la vama Cenad sau pe autostrada, pe la Nadlac? Care e cel mai convenabil drum pentru soferii din Timisoara? Tu ce crezi? VOTEAZA!

TIMISOARA. Nici nu s-a racit bine asfaltul pe nou-inaugurata autostrada care ne leaga de Europa, prin vama aradeana de la Nadlac, ca printre soferii timisoreni au si izbucnit discutiile despre care ar putea fi cea mai buna varianta de a merge spre Szeged, Budapesta si mai departe, catre Vest.

Unii zic ca vor merge in continuare pe la Cenad pentru ca este varianta cea mai scurta, altii spun ca de acum inainte vor merge pe la Nadlac, pentru a profita de nou-inaugurata autostrada, pe care o considera mai sigura si confortabila.

Printre soferii din Timisoara, dar si pe site-urile de socializare se poarta discutii aprinse intre adeptii celor doua variante, insa pana acum lucrurile nu par deloc transate.

Asadar, care dintre cele doua tabere are mai multa dreptate?

Reporterii opiniatimisoarei.ro au facut un mic experiment pentru a incerca sa vada care este varianta cea mai convenabila: au cronometrat timpul de parcurs pe autostrada si l-au comparat cu cel parcurs in mod obisnuit pe drmul national, prin Cenad.

CENAD. In primul rand trebuie spus ca drumul prin Cenad, pornind din centrul Timisoarei si pana la intrarea pe autostrada de la Mako, are o lungime de 104 km, asa cum o arata cele mai cunoscute programe de navigare prin GPS. Respectand limitele de viteza, acest drum se parcurge in 1 ora si 40 de minute, din care 5 minute aproximativ este timpul de asteptare pentru trecerea vamii, in conditiile unei zile cu trafic normal.

NADLAC. In schimb, noul drum, pe autostrada, prin Nadlac, are aproape 120 km, deci cu 16 km mai mult, iar timpul de parcurs calculat de noi a fost de circa 1 ora si 30 minute, cu 5 minute petrecute pentru efectuarea formalitatilor vamale.

Mai precis, am parcurs 14 km din centrul Timisoarei pana la intrarea pe autostrada de la Giarmata in 20 minute (conditii de trafic normal), 32 km de la Timisoara la Arad, tot in 20 de minute, cei 12 km ai centurii Aradului in aproximativ 7 minute, 38 km de la Arad la vama Nadlac in 23 minute si 23 km de la granita pana la nodul rutier de la Mako in circa 14 minute. Asadar, un total de 119 km (din care 105 km de autostrada) parcursi in 1 ora si 24 minute.

Mie imi pare ca tot spre Cenad imi convine mai bine. Numa’ cat imi ia sa traversez ca sa ajung la Giarmata si ma enervez. Ca sa traversez Dumbravita, unde e mereu aglomeratie…Apoi centura Aradului. Ce iau pe mere dau pe pere ca tot dracu’ ala e. Asa, mai bine ma duc spre Cenad pe DN si imediat is la Mako„, spune Radu Matei.

Evident ca o sa aleg pe autostrada, ca de aia au facut-o. Merg mai repede, se mai bucura si motorul masinii ca mai zburda si el constant la 130-140 la ora. Prin Cenad ma enervez ca sunt multe localitati, trebuie sa mergi cu 50 la ora, mai sunt si radare. Deci eu sunt pentru varianta pe autostrada spre Mako„, sustine Laurentiu Geanta.

Drumul stiut e cel mai scurt. Eu nu sunt o soferita experimentata, mi-e ca ma mai incurc, nu ies unde trebuie, ca am si o bucata pe centura… Nu ma complic. Ma duc tot pe Cenad. Eu chiar fac drumuri dese la Szeged si imi este la indemana ca locuiesc pe Torontalului„, spune Andra Georgescu.

Dupa ce am mers 1000 de km pe autostrada prin vest nu imi mai arde sa mai ies pe la Cenad, o iau tot drept pana la Timisoara„, sustine Mihai Paun, sofer de tir.

Daca ar fi autostrada mai aproape de Timisoara poate ca ar merita. Dar asa, pierzi mai mult timp in aglomeratia din Dumbravita. Nu cred ca merita„, adauga Caius Popescu.

VOTEAZA SI TU LA SONDAJUL DE MAI JOS!

[poll id=”8″]

Exit mobile version