Opinia Timisoarei

PDL Timis a decis ca va participa singur la alegerile locale din vara acestui an

Liderii PDL Timis au decis sa nu faca nicio alianta cu o alta formatiune politica, la nivelul judetului, pentru a participa la alegerile locale din luna iunie. Si UNPR a decis ca va avea proprii candidati.

”PDL Timis a decis ca la alegerile locale sa participe singur. Nu vom face aliante de niciun fel momentan”, a declarat Oana Gaita, purtator de cuvant al PDL Timis.

Potrivit unor surse din partid, la nivelul judetului Timis, PDL a dorit sa formeze Miscarea Populara, alaturi de UNPR, pentru alegerile locale, insa UNPR Timis a decis sa participe singur.

”Vom avea candidatii nostri pentru toate primariile din judet, inclusiv la Primaria Timisoara si la Consiliul Judetean Timis. Nu vom face nicio alianta cu nimeni. Tinta noastra este sa obtinem 15% in judetul Timis. In 47 de comune avem deja stabiliti candidatii si avem alti 30 in pregatire”, a declarat Ion Raducanu, presedintele UNPR Timis.

Aceleasi surse sustin ca o a doua varianta de alianta ar fi fost PNTCD, insa situatia acestui partid este inca incerta, la nivel local. Factiunea condusa de Gheorghe Ciuhandu, actualul primar al Timisoarei, exprimandu-si intentia de a candida pe liste proprii, sub sigla si insemnele PNTCD, insa pentru aceasta este nevoie de acordul presedintelui PNTCD, Aurelian Pavelescu. Acesta din urma nu s-a exprimat, oficial, in privinta solicitarii lui Ciuhandu.

Colegiul Director al PDL a decis, la nivel national, ca intr-o saptamana organizatiile judetene sa vina cu propuneri de aliante, care sa nu se numeasca „Miscarea Populara”.

Exit mobile version