Opinia Timisoarei

‘Pazea, caini furiosi! Nu mai circulati pe aici!’ Cum rezolva Primaria problema cainilor maidanezi care ataca oameni pe strazi in Timisoara? Pune indicatoare

TIMISOARA. Dupa ce in ultimele doua saptamani doi oameni au fost muscati de cainii fara stapan aciuati in zona Garii de Nord din Timisoara, primaria ia in calcul tot felul de variante pentru a rezolva problema.

Ultima propunere este aceea de a se monta in zona niste indicatoare care sa-i avertizeze pe oameni ca ar putea sa cada victima animalelor infometate daca circula pe acolo. Cu alte cuvinte, orice pas in zona garii se va face pe proprie raspundere. Ideea ii surade primarului Nicolae Robu care e decis sa o implementeze in mai multe locuri.

Asadar, in Timisoara, in premiera, zonele cu caini fara stapan vor fi marcate cu indicatoare.

Cineva mi-a facut o sugestie sa punem niste indicatoare, sa determinam lumea sa nu mai circule prin zona. Vom pune indicatoare in zonele care ne sunt semnalate ca fiind periculoase. Daca ati asistat vreodata la descinderile echipelor de hingherit, e greu de descins, pentru ca oamenii de paza se opun, pentru ca ei vad acei caini drept paza. Sa si raspunda. Cei ce sunt muscati nu trebuie sa se planga de primarie, sa se planga de acei oameni responsabili. De acolo au fost prinsi circa 25 de caini, au fost ridicati, dar vin altii, pentru ca au lasat deschisa poarta si vin altii„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul sef al Timisoarei e hotarat sa porneasca actiunea de eutanasiere.

Ce fenomen a aparut, datorita multiplelor actiuni de hingherit. Cainii s-au grupat in haite, rar mai vezi prin oras caini izolati. Sunt in haite, eu am vazut in miez de noapte, am vazut o haita de 9 caini, i-am numarat din masina. Legea e lege, eu mai primesc pe Facebook sesizari si solicitari, dar legea e lege. Sa fie foarte limpede, cineva raspunde, din momentul in care legea intra in vigoare, administratia publica raspunde, daca mai sunt gasiti caini pe strada si daca consuma bani cu cainii in adapost”, a mai spus Robu.

Primarul Timisoarei spune ca nu stie deocamdata cum vor arata indicatoarele pentru caini si cate vor  fi instalate in oras.

Exit mobile version