Opinia Timisoarei

PayPoint-uri de culoare roz „plantate” in intersectiile din Timisoara unde impiedica vizibilitatea in trafic! Soferii sunt furiosi

TIMISOARA. Au rasarit ca ciupercile dupa ploaie! Mai multe payPoint-uri au fost montate in Timisoara  in diferite locuri din oras. N-ai cum sa le ratezi. Au o culoare stridenta si au fost asezate in special in intersectii. In multe cazuri insa sunt un adevarat pericol pentru trafic, deoarece impiedica vizibilitatea atat pentru soferi, cat si pentru pietoni.


Domnule, cum sa pui asa ceva in intersectie? Uitati aici la Miresei cu Cetatii, e o prostie. Aia care fac dreapta pot sa surprinda vreun pieton, Doamne-fereste, si sa se intample o nenorocire. Is si mai incolo catre capat„, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro un sofer.

Le-am vazut de ieri sau alaltaieri, n-am inteles ce-i cu ele. Dar sar in ochi. Unii se uita la ele si nu-s atenti la circulatie. Dar sunt prost asezate ca impiedica vederea„, a adaugat un alt conducator auto.

Cum sa dai aprobare aici, bine ca n-au aprobat pe trecerea de pietoni sau langa semafor„, a afirmat ironic un alt sofer.

Nici trecatorii nu stiu foarte bine la ce folosesc. Este vorba de niste terminale unde se pot achita diverse facturi si reincarca diferitele cartele de telefonie mobila.

„Habar n-am avut ce-s astea. Daca se poate plati la ele, nu-i rau. Dar prea-s asezate asa in margine. Eu nu stiu sa le folosesc, dar ma gandesc ca, daca se face coada, soferii din partea aia nu mai vad nimica la drum”, a spus nedumerita o timisoreanca ce trecea prin dreptul unuia dintre payPoint-urile de pe Calea Aradului.

Potrivit reprezentantilor primariei, in Timisoara au fost amplasate 21 de astfel de terminale self service. Comisia de Ordine Publica din Primaria Timisoara a dat inca din 24 aprilie un aviz favorabil pentru instalare unei firme din Bucuresti. Aprobarea este pentru perioada 1 mai – 30 octombrie 2013.

Terminalele ocupa 0,4 mp fiecare, iar firma care le gestioneaza plateste taxa de ocupare a domeniului public, care este de 3 lei/ mp pe zi, in zona centrala a Timisoarei, si 2 lei/mp pe zi in alte zone.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version