Opinia Timisoarei

Patronii de hoteluri si restaurante din Timisoara, memoriu la Primarie si Consiliul Local: Reduceti impozitul pe cladirile nerezidentiale

TIMISOARA. Cer masuri care sa sprijine industria ospitalitatii, teribil afectata de pandemia de coronavirus. Reprezentantii Asociatiei Patronale HORETIM, ce cuprinde hoteluri si restaurante din Timisoara au transmis un memoriu catre Primarie si Consiliul Local, prin care solicita autoritatilor locale sa nu adopte proiectul de hotarare privind taxele si impozitele locale din 2021.

CITESTE SI: Rata de infectare cu COVID a mai scazut la Timisoara, la 7,17. Doua localitati sunt la peste 10 la mie. Cate au ramas in zona rosie 

Potrivit acestuia, timisorenii vor trebui sa plateasca si anul viitor un impozit reprezentand 1,95% (1,30 x 50%) din valoarea cladirilor nerezidentiale, categorie in care intra hotelurile, pensiunile, restaurantele, sediile de firma, spatiile de productie.

HORETIM mai cere si reducerea impozitului anual pe cladiri, datorat pentru anul 2021, cu cota de 50%, pentru cladirile nerezidentiale folosite pentru activitatea economica specifica industriei ospitalitatii.

Exit mobile version