Opinia Timisoarei

Patinoar in Piata Operei, parc de distractie la Modex si food truck-uri pe Marasesti. Targul de Craciun de la Timisoara, de o luna si jumatate, vine cu tot felul de noutati

TIMISOARA. Nu doar perioada de desfasurare s-a modificat la Targul de Craciun de la Timisoara, ci si modul in care acesta este organizat. Pentru anul acesta, autoritatile au decis sa schimbe complet configuratia deja stiuta si sa aduca noi elemente.

Mai exact, pe platoul din fata Operei va fi amenajat un patinoar, iar in parcarea de la Modex va fi amplasat un parc de distractii. Nu vor lipsi nici locurile pentru servit mancarea, ci vor fi doar doar mutate in lateralul Operei, pe strada pietonala Marasesti, unde vor fi parcate food truck-uri cu tot felul de bunatati.

In total, aproape 100 de comercianti si-au aratat interesul pentru a-si vinde vreme de o luna si jumatate produsele la targul de Craciun de la Timisoara la aceasta noua editie.

Au aplicat pana in prezent 92 de firme. Am gandit initial ca in Piata Operei sa nu fie mancare deloc. In zona din fata Operei o sa avem patinoarul si un parc de distractii la Modex. Zona in care se vor comercializa mancaruri ne dorim sa o mutam pe strazile Marasesti si Victor Vlad Delamarina. Vom avea destule casute pentru comercianti. Ele trebuie sa fie la distante mai mari, avand in vedere si pandemia„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultura Municipiului Timisoara.

Si de asta data, Targul de Craciun se va organiza inclusiv in Piata Libertatii. Aici vor avea loc concerte si spectacole, dar si proiectii de lumini pe cladiri, la fel ca anul trecut.

In Piata Libertatii vom avea amplasata o scena si vom avea si mesteri si mestesugari. Pe strada Alba Iulia vom avea doar luminite, iar in zona dinspre Catedrala, acolo unde in mod traditional este amplasata ieslea, vom avea un mester care va sculpta manual personajele din iesle„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Camelia Mingasson, director Casei de Cultura Municipiului Timisoara.

In total, la Targul de Craciun de anul acesta vor participa 92 de comercianti, care s-au inscris pana la termenul limita din 8 noiembrie.

Deschiderea festiva a targului va avea loc de Ziua Nationala, in 1 Decembrie, iar evenimentele se vor desfasura pana in 15 ianuarie 2022.

Exit mobile version