Opinia Timisoarei

Patinoar iarna, deșert vara! Timisorenii au decis soarta Pietei Libertatii? FOTO spectacol!

TIMISOARA. Am vazut pana acum cum ar arata Piata Libertatii daca ar fi fost pavata cu piatra cubica si cu caramida de culoare mov, in culorile Poli Timisoara. Unii timisoreni au mers mai departe si si-au imaginat cum ar arata „Piata Rosie”, asa cum o numesc pe retelele de socializare, vara si iarna. In viziunea lor, vara ne-am simti ca in desert in Piata Libertatii, din pricina lipsei copacilor, iar iarna piata ar fi transformata in patinoar, odata cu venirea inghetului.

Pe pagina de Facebook „Piata Libertatii Timisoara” sunt postate fotografii istorice cu „Piata Rosie” de astazi.

„Imi placea Piata Libertatii cand era plina de verdeata, de mirosul teilor… acum nu imi mai place, din pacate”, scrie o timisoreanca pe pagina respectiva.

„Te simteai bine in Piata Libertatii! Nu va este dor sau macar nu sunteti nostalgici dupa copaci, banci, porumbei si oamenii pe care ii intalneai stand la odihna umbrei unui copac? MIE DA”, a scris altcineva. Altii il ironizeaza si se roaga ca in Libertatii sa nu apara… palmierii, iar unii ii dau intr-o oarecare masura dreptate primarului Nicolae Robu.

Pe un alt grup de pe reteaua de socializare, o timisoreanca si-a exprimat dorinta de a-i trimite primarului, pe adresa primariei, vederi cu Piata Libertatii de altadata, doar doar l-ar imbuna pe edil si ar planta mai multi copaci.

Discutiile cu privire la arborii din Piata Libertatii sunt mai vechi. Cei care cer copaci in Libertatii sunt considerati chiar de primarul Nicolae Robu drept „un grup de carcotasi care duc o campanie desantata impotriva noii infatisari a pietei”.

„Ce simuleaza ei ca deplang este cvasiabsenta copacilor din aceasta piata. Nu exclud ca, alaturi de ei, sunt nemultumiti si un numar de cetateni de buna credinta, care, fie sunt insuficient informati asupra istoriei acestei pietesi, deopotriva, asupra a ce se intampla acum cu ea, fie, pur si simplu, au o alta viziune asupra lucrurilor, iar eu nu pot decat sa-i respect si sa le respect si opinia diferita de a mea”, spunea, recent, primarul Timisoarei, care in cele din urma a pornit si un sondaj pe reteaua de socializare Facebook, intrebandu-i pe timisoreni daca vor copaci sau evenimente in piata.

Mai apoi, Robu a prezentat cu mandrie rezultatele sondajului, mentionand ca are alaturi de el o multime de timisoreni.

„Ma bucur ca, si de data aceasta, am alaturi de mine o majoritate confortabila de timisoreni -55.7 % la intrebarea 1 si 67.0 % la intrebarea 2-. Si am convingerea ca, atunci cand se va vedea ce va deveni Piata Libertatii -dincolo de fabulatii!-, numarul lor va creste si vis-a-vis de acest subiect, care a starnit atatea patimi si a avut parte de atata dezinformare”, a scris Robu.

Pana una alta, autoritatile locale nu au decis inca daca vor planta pomi sau vor pune arbori in ghivece in Piata Libertatii.

Exit mobile version