Opinia Timisoarei

Pasarela pentru pietoni si biciclisti de la Timisoara, integrata in noua estetica a orasului

TIMISOARA. Podul rutier si pasarela pietonala si de biciclete, peste Bega, in zona ILSA, sunt acum pe planseta proiectantilor, cele doua lucrari urmand sa fie perfect integrate in noua estetica a orasului Timisoara.

CITESTE SI: O pasarela pentru biciclisti si 2 poduri, ‘aruncate’ peste Bega, la Timisoara! 

Dezvoltatorul proiectului ISHO, de pe teritoriul fostei Industrii a Lanii Timisoara, a avut primele discutii cu autoritatile locale privind proiectul si si-a aratat dorinta de a ajuta primaria in gasirea unei solutii pentru completarea Inelului 2 de circulatie, planificat sa treaca prin zona in care se ridica unul dintre cele mai valoroase proiecte imobiliare ale orasului.

Dezvoltatorul s-a oferit sa realizeze pe cheltuiala sa proiectarea legaturilor peste Bega din acea zona, pe baza solutiei alese de autoritati conform cu tema de proiectare agreata deja cu acestea.

CITESTE SI: Si-a injunghiat nevasta, apoi si-a taiat gatul! Scene teribile intr-o familie, langa Timisoara! 

Recent, a avut loc o intalnire in care dezvoltatorul a prezentat stadiul proiectului ISHO precum si stadiul proiectarii inelului 2. A fost prezentata propunerea proiectantilor de a separa traversarea pietonala si pe bicicleta de cea auto, o solutie care imbunatateste calitatea parcursului pietonal si de biciclete. Solutia de pod propusa este simpla, rafinata si implica costuri optime. In acelasi timp, pasarela ofera ocazia realizarii unei lucrari deosebite din punct de vedere arhitectural care nu doar sa aiba un rol functional, dar sa contribuie la estetica Timisoarei contemporane. Autoritatile au apreciat pozitiv propunerea proiectantilor, urmand ca acestia din urma sa revina cu o solutie concreta pentru realizarea unei pasarele si a unui pod auto„, transmit dezvoltatorii care realizeaza proiectul.

CITESTE SI: De Cartea Recordurilor! Cel mai lung snur de martisor se face la Timisoara! Va avea 30 de kilometri 

Odata realizat, proiectul va fi donat primariei care urmeaza sa decida cum si cand va incepe lucrarile avand, desigur, sprijinul dezvoltatorului.

Reprezentantii dezvoltatorului imobiliar NU au prezentat inca fotografii cu viitorul pod si nici cu pasarela pietonala si pentru biciclete de peste Bega.

Imagini cu felul in care vor arata cele doua constructii vor fi prezentate mai intai reprezentantilor Primariei Timisoara. Astfel, imaginile aparute in presa, precum si cele din prezentul articol, sunt pur ilustrative.

Exit mobile version