Parlamentarii REPER aduc mai multi bani pentru invatamantul din Timis

De la publicarea proiectului de buget al lui 2023 pe siteul Ministerului Finanţelor, a urmat o săptămână intensă pentru parlamentarii noştri: amendamente, dezbaterea lor în comisii, dezbaterea în plen şi, în sfârşit, miercuri, votarea.

Parlamentarii REPER au solicitat alocarea de bani suplimentari liceelor tehnologice, agricole sau cu specializare auto, atât din urban, cât şi din rural. Şi, deşi anul viitor va fi exerciţiul bugetar cu cel mai mic buget pentru Ministerul Educaţiei, totuşi, amendamentele de suplimentare a sumelor alocate pentru învăţământul liceal au fost aprobate.

Două sunt unităţile de învăţământ din Timiş care au primit bani suplimentari în urma amendamentului REPER: Liceul Tehnologic Silvicultură şi Agricultură “Casa Verde”din Timişoara – 63.000 Lei şi Liceul Tehnologic “Romulus Paraschivoiu”din Lovrin – 62.000 Lei.

Însă, o parte importantă din amendamentele depuse de deputatul REPER de Timiș Daniel Toda nu au avut acelaşi succes. Toda a solicitat nu mai puţin de 850 milioane pentru patru obiective de investiţii din judeţul nostru: stadion municipal cu 30.000 locuri, sală polivalentă de 7.000 locuri, bazin de înot de dimensiuni olimpice şi Varianta de ocolire Timişoara Vest. Pentru cea din urmă, chiar dacă ministrul Grindeanu se lăuda că în 2023 se va semna contractul de proiectare şi execuţie, totuşi, nu alocase vreun leu acestui proiect menit să elimine traficul greu din oraş şi să reducă poluarea.

Deputatul Toda a obţinut avizarea favorabilă a propunerilor sale în Comisiile de specialitate, cea de Administraţie publică şi amenajarea teritorului, respectiv Transporturi şi infrastructură.

Din păcate, cei 850 milioane lei s-au evaporat la votul din plen, neîntrunind majoritatea necesară. În ciuda faptului că amendamentele nu au fost susţinute de coaliţia PSD-PNL-UDMR, senatorii şi deputaţii de Timiş le-au votat, cu excepţia notabilă a partidului care gestionează oraşul nostru. Aşa că Timişoara rămâne să aştepte investiţiile necesare revitalizării sporturilor de echipă până când partidele de la guvernare vor fi convinse de aleşii lor şi ai noştri din Timiş că trebuie să primim acelaşi tratament ca Sibiul, Craiova sau, bineînţeles, Clujul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...