Opinia Timisoarei

Parlamentarii pregatesc din nou super-imunitatea, dar nu pentru ei. Guvernul si DNA se opun

Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil.

Dupa ce si-au votat pensii speciale si si-au asigurat batranetile alesii neamului mai vin cu o idee. Parlamentarii vor sa acorde imunitate si unei alte categorii profesionale.

Parlamentarii vor sa schimbe legea avocaturii astfel incat avocatii sa nu poata fi perchezitionati, sa nu mai aiba obligatia de a denunta infractiunile si sa nu mai fie asimilati functionarilor publici, prin urmare sa nu li se mai aplice legislatia anticoruptie.

Comisia Juridica din Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege de modificare a legii avocaturii, care a trecut deja de Senat. Modificarile aduse legii avocaturii au fost adoptate in unanimitate, a declarat vicepresedintele Comisiei juridice, deputatul PNL Ioan Cupsa.

Am adoptat raportul privitor la proiectul de initiativa legislativa cu nr. 555/2015, ceea ce inseamna o modificare substantiala la legea avocaturii. Legea avocaturii in forma pe care noi, astazi, am adoptat-o tine cont atat de interesele celor care fac parte din aceasta profesie a avocatilor, de interesele justitiabililor, cei care beneficiaza de interesele avocatilor, asa cum tine cont si de interesul general„, a afirmat liberalul Ioan Cupsa, avocat membru al Baroului Bihor, adaugand ca, personal, considera ca legea este una echilibrata.

Citeste mai multe: AICI

Exit mobile version