Opinia Timisoarei

Parintii si copiii, tratati impotriva COVID impreuna in sectiile de pediatrie. Decizia Ministerului Sanatatii

Parintii infectati cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi tratati in sectiile de pediatrie unde se afla internati si copiii lor, daca forma lor de boala nu este grava.

CITESTE SI: 46 de morti si peste 1800 de noi imbolnaviri cu COVID in Romania. Avem 162 de copii infectati internati in spitale

Decizia a fost luata luni de Ministerul Sanatatii. Astfel, in spitalele care au sectii de pediatrie se poate asigura asistenta medicala pentru insotitorii care sunt si ei suspecti sau confirmati cu COVID-19.

Pana acum, daca si parintele, si copilul erau infectati cu SARS-CoV-2, ei erau despartiti: parintele trebuia tratat in sectia de adulti, iar copilul la pediatrie. Pentru a usura situatia familiilor, acum si parintele poate ramane internat la pediatrie, iar medicul pediatru ii poate prescrie tratamentul, insa folosind protocolul de adulti si cu conditia ca parintele sa nu aiba o stare de sanatate grava, scrie digi24.ro.

In situatia in care evolutia copilului este favorabila si este posibila externarea acestuia, dar insotitorul copilului necesita in continuare asistenta medicala spitaliceasca, medicul curant al insotitorului, impreuna cu seful de sectie, au obligatia de a organiza transferul acestuia pe o sectie de adulti, in cadrul aceleiasi unitati sanitare sau intr-o alta unitate sanitara”, transmit reprezentantii Ministerului Sanatatii.

162 de copii erau internati cu coronavirus in spitalele din Romania, luni. Dintre acestia 10 erau in Terapie Intensiva.

Exit mobile version