Opinia Timisoarei

Parintii elevilor din Timis care nu au promovat bacalaureatul: Singurul picat la acest BAC este Ministerul

TIMISOARA. Notele la examenul de bacalaureat din acest an i-au scos din sarite pe parintii elevilor timiseni. Acestia considera ca singurul vinovat pentru cele intamplate este minsiterul educatiei care nu a adaptat cerintele examenelor la realitatile din scolile romanesti.

Iliana Matraguna, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar filiala Timis e de parere ca esecul a peste 60% dintre elvei la examenul de maturite nu a demonstrat decat ca ministerul nu face nimic ca elevii sa fie atrasi catre invatamant.

Iliana Matraguna

„Eu refuz s acred ca asta este valoarea elevilor din Timis. Nu e asa. Din punctul meu de vedere singurul picat la acest examen este ministerul Invatamantului. A demonstrat ca aceasta generatie e slab pregatita, pentru ca doar asta si-a dorit. Adevarul etse ca nici nu se face nimic pentru ca ei sa fie atrasi spre invatatura, spre scoala”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Iliana Matraguna.

In viziunea parintilor si subiectele care au fost date elevilor au fost mult mai grele decat nivelul mediu. „In primul rand subiectele nu au fost clare. Ceea ce spuneau cei de la minister ca sunt subiecte de nivel mediu nu a fost asa, fiind de nivel peste mediu. A fost o discrepanta teribila. Eu am vorbit cu profesori de fizica, de la licee de top, si ei au recunoscut ca bagati intr-o sala fara calculator nu le-ar fi fost prea usor sa rezolve in doar doua ore aceste subiecte. Banuiala mea e ca subiectele au fost propuse de dascali care au fost la minister, sunt de ani de zile acolo, nu au mai profesat, nu mai sunt la catedra”, mai spune reprezentanta parintilor timiseni.

Iliana Matraguna creda ca si abordarea ministerului de resort de a iesi zilnic pe televiziune si de a spune ca nu se mai poate copia, ca vor fi luate masuri dure impotriva celor care vor incerca sa copieze a fost o masura rea care nu a facut altceva decat sa-i panicheze pe cei implicati in examenul de bacalaureat. Din punctul de vedere al Ilianei Matraguna singura solutie pentru a nu se mai repeta dezastre ca cel din 2010 ar fi un bac diferentiat.

„Au fost la seral oameni care au dat bacalaureatul pentru a avea 50 de lei in plus la salariu. Au dat bacul acum pentru ca in comunism tatal lor i-a luat si i-a dus la fabrica sa faca bani. Eu cred ca acesti oameni nu vor putea niciodata sa concureze cu unul care termina acum liceul. Consider ca cea mai buna solutie ar fi un bacalaureat diferentiat: probe speciale pentru cei care doresc sa continue cu studii superioare si altul pentru oamenii de care am vormit mai inainte”, conchide Iliana Matraguna.

Exit mobile version