Opinia Timisoarei

Parcul Padurice din Girocului, modernizat cu 2 milioane de euro. Va avea piste de skate, gazon special si sistem de irigare computerizat

TIMISOARA. Parcul Padurice dintre Calea Girocului si cartierul Soarelui, pe strada Lidia,  va fi modernizat cu aproape 2 milioane de euro, din bugetul local. Timisorenii care locuiesc in zona se vor putea relaxa intr-un parc cu lac cu cadere de apa, cu piste de skate, locuri de joaca si cu peluze cu gazon special pentru umbra si soare.

Mai mult decat atat, in zona se vor amenaja si parcari ecologice, iar Parcul Padurice va avea un sistem de irigare computerizat dotat cu senzor de ploaie si sistem de picurare in zonele cu vegetatie. Toate aleile din parc vor fi refacute si va fi suplimentat si numarul de banci si cosuri de gunoi, anunta reprezentantii Primariei Timisoara.

Parcul Lidia se intinde pe o suprafata de 80.870 de metri patrati, din care 6.763 sunt doar aleile. Locul de joaca este si el destul de mare, acolo aflandu-se si un teren de fotbal. Odata cu modernizarea lui se vor amenaja si 2 parcari ecologice, pe strada Uranus, dar si pe strada Versului.

Valoarea totala a investitiei este de 8,3 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro. De indata ce alesii locali voteaza proiectul de hotarare, se organizeaza licitatii si se semneaza contractul de atribuire, Parcul Padurice va trebui modernizat in 12 luni.

Parcul Lidia sau Padurice, asa cum este cunoscut de timisorenii care locuiesc in zona Girocului, a fost amenajat in anul 1900. La inceput a fost doar o pepiniera cu o sera, o casa si un grajd. An de an, acolo se produceau mii de arbori care au fost plantati mai apoi pe strazile orasului.

In timpul razboiului, materialul dendrologic s-a imbatranit, terenul devenind o padure. Pepiniera s-a mutat in Ciarda Rosie, unde functioneaza si in prezent. Paduricea din Girocului a inceput sa fie amenajata dupa anul 1990, iar structura actuala exista din 1999, cand s-au conturat aleile si s-a pus gazon pe intreaga suprafata.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, Parcul Lidia este cel mai tanar parc al Timisoarei.

Exit mobile version