Opinia Timisoarei

Parcul Copiilor se redeschide in luna mai, dar mai trebuie facute investitii si dupa inaugurare. Vezi stadiul lucrarilor!

TIMISOARA. Dupa o investitie de aproape 2,5 milioane de euro si ani intregi de tergiversari, Parcul Copiilor se redeschide pentru micutii timisoreni la inceputul lunii mai, au anuntat, joi, reprezentantii Primariei Timisoara, care au facut o noua vizita pe santier.

Cei mai mici dintre timisoreni vor avea la dispozitie 24 de zone speciale in care se vor putea juca cu tot felul de dispozitive aduse din Germania. Muncitorii lucreaza de zor sa termine treaba la timp. Se sapa inca pentru canalizare, se pregatesc aleile, iar constructiile sunt amenajate pana la ultimul detaliu. Jocurile sunt montate pe parcurs, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Prichindeii vor descoperi o zona de poveste, vor avea senzatia ca se vor afla cat mai aproape de nori, vor lua parte la spectacole intr-un castel, se vor da pe un carusel, o vor putea cauta pe Alba ca Zapada, se vor plimba cu elicoptere cu arcuri si vor putea organiza serbari. In Parcul Copiilor „Ion Creanga” va fi amenajat si un teren de mini-golf, precum si un canal pentru canoe pe care se vor putea da copiii pana la 8 ani. Cat micutii se vor juca, parintii lor vor putea sta pe malul Begai, unde se lucreaza pe moment la deschiderea unei cafenele.

Se cere o investitie noua pentru trenulet!

Cat despre tunelul fostului trenulet care strabatea parcul, acesta se va transforma intr-o mica cetate, dar in care nu se va putea intra. Va fi o zona moarta, deoarece… mai este nevoie de bani pentru amenajarea lui, spune proiectantul.

„Trenuletului i se va da o forma si va fi conservat pentru o investitie urmatoare. In tunel nu se va putea intra momentan. In esenta, nu este altceva decat o mascare a unui perete de beton cu o fatada de casa. Va fi doar mascat, pentru ca in viitor sa se poata face investitia necesara pentru a putea fi exploatat. Din punctul meu de vedere, al proiectantului, parcul acesta necesita in continuare investitii. Un parc de distractie trebuie in permanent exploatat si imbunatatit. Este modelul celor din Germania, Italia, Franta, pentru ca, la un moment dat, beneficiarii lui, copiii, se plictisesc daca vad aceleasi jocuri. Ei permanent vor ceva nou. Sper ca municipiul Timisoara, care este singurul beneficiar al unei astfel de investitii in Romania, sa poata sa-si permita sa sustina in continuare investitiile in parc”, ne-a declarat proiectantul Ion Waszkiewicz-Filioreanu.

Desi investitia initiala a fost de 8 milioane de lei, consilierii locali au suplimentat bugetul pentru ingroparea a 2 linii electrice aeriene, care puteau pune in pericol viata celor care treceau prin parc. S-au mai alocat aproximativ 1,3 milioane de lei.

„Erau necesare a fi ingropate niste cabluri, pentru ca, dupa lege, suntem obligati sa nu periclitam pe cei care circula pe aici. Daca vremea ramane stabila, sunt intrunite conditiile ca in cursul lunii mai sa se termine aceasta investitie. Echipamentele de joaca vin pe masura ce se inainteaza cu lucrarile. Ele vor fi montate fara sa asteptam prea mult, pentru ca nu e interesul sa le montam de acum si sa avem alte probleme sa le pazim”, a spus Ciuhandu.

Cat despre o eventuala taxa de folosire a jocurilor, viceprimarul Adrian Orza spune ca totul ar trebui sa fie gratis, dar nu s-a stabilit inca nimic. Detaliile vor fi puse la un punct de un serviciu care se va infiinta la Primaria Timisoara, serviciu care sa se ocupe cu administrarea parcurilor de distractii si a Gradinei Zoologice.

„Este o activitate diferita. Ani de zile, lucrurile au fost gestionate de catre Horticola, care nu se pricepe sa gestioneze parcuri cu jocuri, ei stiu sa faca parcuri. E bine sa cream, sub egida consiliului local, un serviciu public care sa gestioneze aceste lucruri”, a precizat viceprimarul.

Lucrarile sunt facute de societatile Horticultura, Drufec si Conselectrica, iar valoarea totala a investitiei este de 10.912.000 de lei, adica aproximativ 2,5 milioane de euro, potrivit directorului Horticultura, Andrei Dragila.

Exit mobile version