Opinia Timisoarei

Parcarile ecologice, rusinea Timisoarei. Locurile de parcare dintre blocuri se transforma in mlastini dupa ploaie!

TIMISOARA. De cizme de cauciuc! De asta au nevoie soferii timisoreni pentru a se da jos din masinile lasate in parcarile ecologice dintre blocuri. Mai bine de jumatate dintre acestea au iesit din garantie si au nevoie de reparatii, in conditiile in care s-au investit bani frumosi pentru amenajarea lor.

Este si cazul unei parcari amplasate pe strada Vulturilor din zona Dambovita. Un cititor www.opiniatimisoarei.ro suparat foc pe administratia locala a fotografiat mocirla de pe locurile de parcare de pe strada Vulturilor 2A, o parcare ecologica amenajata in 2010, cu 12 locuri intinse pe 405 metri patrati.

Potrivit informatiilor obtinute de la Directia de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, s-au investit aproape 100.000 de lei doar pentru aceasta parcare, pusa la punct de firma Cruzeiros, cea care a construit cele 72 de parcari ecologice din Timisoara in perioada 2009 – 2012. Sunt singurele, pentru ca Executivul Primariei Timisoara a stopat amenajarea acestora.

Tot pe strada Vulturilor, in zona 2, Primaria Timisoara a platit firma Cruzeiros aproape 230.000 de lei pentru amenajarea a 12 locuri intr-o parcare ecologica de 405 mp. 100.000 de lei mai mult pe tot atatea locuri de parcare si pe o suprafata identica, dar realizata un an mai tarziu.

Ambele parcari au iesit insa din garantie, asa ca au nevoie de reparatii. Reparatii capitale, la halul in care arata. Dupa o ploaie cat de mica, locurile de parcare devin impracticabile pentru soferii care ar avea nevoie e cizme de cauciuc sa aiba acces la masini. Sunt zeci de cazuri.

Directia de Mediu din cadrul Primariei Timisoara a cerut firmei Cruzeiros sa remedieze 43 de parcari ecologice care numai a parcari nu arata, ne-a transmis seful directiei, Adrian Bere. Mai mult, specialistii din primarie spun ca au retinut garantia pe fiecare parcare in parte si ca cel mai probabil nu o mai achita catre societatea responsabila. Prima parcare ecologica care a intrat in lucru a fost cea de la Casa Casatoriilor.

CITESTE SI: Se lucreaza de zor la refacerea parcarilor ecologice din Timisoara. Explicatia autoritatilor: au iesit din garantie

Cruzeiros a construit 7 parcari ecologice in anul 2009, obtinand 132 de locuri de parcare pe 3.344 metri patrati. In 2010 a amenajat 25 de parcari, cu 639 de locuri, pe 13.968 mp, in timp ce in 2011 a realizat 26 de parcaric u 732 de locuri, pe 16.616 mp. Anul 2012 a fost ultimul in care Cruzeiros a amenajat parcari ecologice in Timisoara: 14 la numar, cu 439 de locuri de parcare, intinse pe 9.424 de metri patrati.

Jale in parcarile ecologice si in zona Lipovei

Alt cartier, alte parcari ecologice, aceeasi mizerie. Locul arata ca o veritabila mlastina. Un alt cititor www.opiniatimisoarei.ro ne arata in imagini o parcare ecologica din spatele unui bloc aflat pe strada Holdelor din zona Lipovei.

Parcarile ecologice din fotografii au fost finalizate anul trecut in primavara. Fiecare ploaie transforma in calvar drumul de la scara blocului pana la autoturisme.

Ne-ar trebui cizme de cauciuc. O mizerie crunta. Au fost prost executate, ca balteste apa peste tot. Apoi, ganditi-va, tot noroiul asta il caram in case. Este incredibil ce se intampla, o bataie de joc la adresa noastra si a banilor nostri care s-au bagat in porcaria asta. Au dat in folosinta locurile inainte sa creasca iarba prin dale si n-au fost bine stabilizate. Asa ca, multe s-au spart sub rotile masinilor. Apoi, aici a fost inainte spatiu verde, se jucau copiii. Pe ala l-au distrus si iata ce mizerie au facut in loc. Totul de mantuiala„, ne-a spus un sofer furios care locuieste in zona.

Exit mobile version