Opinia Timisoarei

Parcari vopsite in violet, in Timisoara, pentru parintii copiilor care vin si pleaca de la scoli

TIMISOARA. Primaria Timisoara a lansat un proiect pilot pentru fluidizarea traficului in fata a doua dintre cele mai importante scoli din Timisoara, Liceul Pedagogic si Liceul C.D. Loga, pe bulevardul C.D. Loga.

Mai multe parcari au fost vopsite in violet si sunt destinate, in anumite intervale orare, exclusiv parintilor care vin sa isi duca sau sa isi ia copiii de la scoala.

Avem un proiect pilot in Timisoara, 12 locuri de parcare in fata Liceului C.D. Loga si la Pedagogic. Sunt locuri de parcare destinate fluidizarii traficului rutier unde functioneaza spatii de invatamant. Aceste parcari functioneaza in regim special intre orele 7.30-8.30, intre 11.30- 12.30 si intre 13.30 -14.30. In afara acestor spatii orare, oricine poate parca pe aceste locuri”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Parcarile sunt vopsite in violet, pentru a fi evidentiate, iar o placuta montata in dreptul acestora anunta orele in care parcarea este interzisa pentru cei care nu vin pentru a-si lua sau duce copilul la scoala.

Politia Locala este cea care supravegheaza accesul in aceste parcari si aplica eventuale amenzi, daca este cazul.

Viceprimarul Dan Diaconu spune ca modelul ar putea fi extins si la alte scoli mari din Timisoara, daca se va dovedi a fi functional.

Exit mobile version