Opinia Timisoarei

Parcarea supraterana pe model nemtesc din spatele magazinului Bega nu-si gaseste investitorul. Ce se intampla cu ea?

TIMISOARA. Timisoara sta groaznic la capitolul „locuri de parcare”. Atat de rau incat nu-si gaseste nici investitori care sa amenajeze o parcare in inima orasului. Reprezentantii Primariei Timisoara se pregatesc acum sa lanseze cea de-a doua licitatie pentru gasirea unui investitor care sa faca parcarea supraterana dupa model nemtesc in spatele magazinului Bega.

CITESTE SI: Investitor cu 3 milioane de euro pentru o parcare supraterana pe model nemtesc la Timisoara

Primarul Nicolae Robu considera ca acele conditii impuse de municipalitate in caietul de sarcini i-au cam speriat pe investitori. Investitori care, conform specialistilor din primarie, trebuie sa puna la bataie 3 milioane de euro pentru a amenaja o parcare pe structura metalica, cu 5 etaje si cel putin 500 de locuri. Municipalitatea impune, totodata, si tariful, care trebuie sa fie „limitat superior la nivelul mediei tarifelor practicate la parcari in zone centrale similare din cele mai apropiate 3 orase din Romania, ca numar de locuitori”. Sunt date exemple Cluj, Brasov si Constanta. Tarifele vor fi actualizate la fiecare 6 luni. Managementul asocierii va pica in sarcina celor de la SDM, se mai arata in caietul de sarcini.

Edilul-sef este convins ca daca va scadea numarul de locuri care ar trebui sa ramana in gestiunea primariei, investitorii vor veni buluc.

„Lansam inca o data licitatia. Cred ca trebuie modificat ceva, e o regula, probabil ca procentul de locuri care raman in gestiunea municipalitatii. Vor fi mai putine. De fapt, eu am spus de la inceput, peste tot in lume cand se fac astfel de lucruri, scopul municipalitatilor nu este sa faca profit, ci sa rezolve problema cetatenilor. Pana la urma, cu cat e mai mare cota parte retinuta de municipalitate, cu atat vor fi mai mari preturile practicate, pentru ca firmele isi fac un plan de afaceri, investitorii trebuie sa-si scoata investitia si sa scoata un profit, aceasta este ratiunea lor e a fi. Daca tu le iei multi bani, ei sunt obligati sa puna tarife mai mari. Perseveram, eu cred ca vor veni”, ne-a declarat Nicolae Robu.

In fond, daca nu se vor gasi investitori dupa mai multe incercari, primarul sustine ca parcarea poate fi realizata si cu fonduri din bugetul local. Prioritar este gasirea unei firme care sa investeasca.

„Si aceasta este o varianta, dar mai insistam pe formula cu bani privati. dar daca nu vine nimeni, Timisoara trebuie sa-si rezolve problema parcarilor in zona centrala, cu atat mai mult cu cat centrul istoric va deveni pietonal. Dar n-as vrea sa recurgem imediat la bugetul local, pentru ca avem atat de multe de facut, incat trebuie sa avem grija de bani”, a conchis Robu.

Exit mobile version