Opinia Timisoarei

Parcarea cu multe etaje de langa Piata 700 mai asteapta. Consiliul Judetean Timis face un nou PUZ ca sa afle cat de inalta poate sa fie constructia

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis vrea sa ridice o cladire etajata pentru parcarea masinilor in apropiere de Piata 700, pe strada Sf. Ioan, acolo unde in trecut a functionat Comisariatul militar.

CITESTE SI: Drumul Expres care va face legatura intre Autostrada Timisoara – Moravita – Belgrad si Autostrada Sudului va trebui sa reziste 100 de ani. Studiul de Fezabilitate costa peste 3 milioane de euro 

Planurile sunt unele mai vechi, iar la un moment dat s-a discutat intens despre regimul de inaltime. Presedintele CJ Timis, Calin Dobra, anunta ca poate ridica pe acest loc o parcare cu 7 etaje, apoi primarul Nicolae Robu a spus ca Primaria Timisoara ar putea construi inca doua etaje peste cele 7 pentru ca parcarea sa aiba in final 9 nivele, asta daca i se incredinteaza terenul.

In timp ce liderii celor doua institutii se contrau pe numarul de etaje al parcarii, cei de la Consiliul Judetean au identificat unele probleme la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) existent. Acesta reglementa diferite regimuri de inaltime pentru zona respectiva.

Acum, consilierii judeteni vor vota, in urmatoarea sedinta de plen, intocmirea unui nou PUZ in care sa fie specificat exact nivelul de inaltime pe care il poate avea parcarea.

Tinand cont de importanta acestui proiect la nivelul municipiului Timisoara privind situatia parcarilor, avem posibilitatea sa construim o parcare etajata in apropiere de Piata 700. Doar ca pe acea locatie a fost facut un PUZ cu anumite conditionari. La momentul acesta, demaram un nou PUZ si speram sa reusim un proiect de anvergura. Noul PUZ ne va da si regimul de inaltime al parcarii„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

In prezent, pe aceasta locatie, functioneaza o parcare terana, cu plata, a Consiliului Judetean Timis.

Odata ce va fi stabilit numarul de etaje ce pot fi ridicate, CJT va porni demersurile pentru construirea parcarii.

Exit mobile version