Opinia Timisoarei

Parcare cu aproape 140 de locuri, nu departe de zona centrala, la Timisoara. Va avea 4 etaje si terasa cu gradina

TIMISOARA. Am putea avea, in sfarsit, o parcare in vecinatatea centrului istoric la Timisoara, dupa cum opiniatimisoarei.ro va informa inca din luna iunie. Aceasta dupa ce ani la randul primarul s-a plans ca municipalitatea nu are niciun teren in proprietate in zona centrala pentru a construi asa ceva, punandu-si nadejdea doar in parteneriate cu CJT si Universitatea de Vest, pe care nu reuseste sa le incheie.

CITESTE SI: Judecatoarea care i-a trimis acasa pe inculpatii din dosarul de spaga de la DRDP Timisoara, aceeasi care il dorea liber pe Liviu Dragnea 

Consilierii locali au votat in sedinta de plen de marti proiectul de hotarare privind „aprobarea obiectivului de investitii Amenajare parcare P+4E+ Etaj retras„. Aceasta ar urma sa fie construita in apropiere de Piata Badea Cartan, acolo unde si in prezent exista o parcare la sol, cu bariera.

„Cei care vin in Piata Badea Cartan vor avea unde sa parcheze, sa nu stea chiar in piata. Li se ofera o posibilitate sa parcheze civilizat. Acum este o parcare cu bariera. Cand vom avea evenimente organizate la Multiplexity, vizavi, unde este muzeul tramvaielor, trebuie sa asiguram si locuri de parcare. Locatia asta e foarte buna pentru asa ceva”, a spus primarul Nicolae Robu.

Parcarea ar urma sa aiba 129 de locuri pentru autoturisme, dar si 4 locuri de parcare pentru microbuze. De asemenea, zona va fi prevazuta cu 3 birouri administrative si o sala de sedinte cu o capacitate de 50 de persoane. Tot aici va exista un spatiu de inchiriat pentru alimentatie de tip snak-bar, pe o suprafata de aproape 275 de metri patrati si cu o capacitate de 88 de persoane.

Conform proiectului, fatada constructiei va fi acoperita cu plante, iar terasa etajului retras va fi amenajata sub forma unei gradini.

Licitatia ar putea fi lansata anul viitor, in regim public-privat, dupa modelul celei amenajate de Constructim in Piata 700, la Finante.

Exit mobile version