Opinia Timisoarei

Parcare cu 600 de locuri si un spital cu 7 etaje se vor construi in centru, la Timisoara. Ultimul anunt surpriza

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu doua saptamani sustinea ca vor fi construite doua parcari noi la Timisoara, in centru, respectiv in zona Casei Tineretului, primarul Nicolae Robu vine cu un nou anunt surpriza pentru soferi.

CITESTE SI: De la plantat panselute la maturatul strazilor si golitul cosurilor de gunoi. Horticultura se va ocupa de curatenia stradala la Timisoara 

O a treia parcare, pe trei nivele, urmeaza sa fie amenajata chiar incepand de anul viitor. De data aceasta este vorba despre o constructie ce va avea un nivel suprateran si si doua subterane, care vor totaliza nu mai putin de 600 de locuri de parcare.

„O sa fie o parcare subterana, in zona in care vom dezvolta noi corpuri de cladire la Spitalul Municipal. O sa fie si o parcare subterana, pe doua niveluri, una cu circa 600 de locuri. Va fi extrem de binevenita, pentru ca este in imediata vecinatate a centrului istoric, aproape de Piata Victoriei si va deservi spitalul, atat angajatii spitalului, cat si vizitatorii. Va fi o parcare publica, cu plata”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Noua parcare urmeaza sa fie construita in zona Clinicilor Noi, acolo unde urmeaza sa fie ridicata si o noua cladire care va deservi spitalul, inalta de 7 etaje.

„S-a convenit cu proiectantul pe ce formula sa finalizeze Studiul de Fezabilitate si va fi o cladire impresionanta, mare. Spitalul Municipal necesita spatii multe si gandite conform cu normele actuale, in privinta fluxurilor medicale. De aceea, le-am spus sa nu aiba inhibitii, pentru ca merita sa ne angajam la un obiectiv de investitii care costa mai mult, dar care sa ne dea satisfactie pe termen lung. Se vor demola acele corpuri mici care sunt intre corpul principal si Adam Muller Guttenbrunn, unde se vor face noile constructii”, a completat edilul.

Pe langa noul corp de cladire, in incinta clinicilor noi urmeaza sa fie construit si un buncar ce va adaposti un aparat de investigatii imagistice. Iar in acelasi timp, se va lucra si la descoperirea fatadei initiale a cladirii Clinicilor Noi.

„In partea cealalta, inspre nord, o sa fie un buncar pentru un aparat de investigatii imagistice foarte performant pe care il vom primi de la Ministerul Sanatatii si care costa circa doua milioane de euro. Este in derulare proiectul si pentru realizarea acestui buncar si vom avea grija ca el sa fie facut astfel incat viitoarea fatada a cladirii actuale a Spitalului Municipal sa fie pusa in valoare, pentru ca ea, in forma initiala, a fost extrem de frumoasa. E atat de frumoasa incat o vom pune in valoare, pentru ca merita”, a concluzionat Nicolae Robu.

Atat noua parcare, cat si cladirea cea noua a Spitalului Municipal fac parte din acelasi proiect si urmeaza sa fie construite deodata. Iar, potrivit primarului, lucrarile ar trebui sa inceapa chiar de anul viitor.

Maretele planuri ar putea fi realizate cu bani de la bugetul local cu speranta recuperarii, mai tarziu, macar a unei parti din investitie din fonduri europene.

Exit mobile version