Opinia Timisoarei

Parc vienez sau gradina englezeasca? Mai sunt 2 zile in care puteti alege cum sa fie amenajat Parcul Central!

TIMISOARA. Atentie, timisoreni! Mai aveti doar 2 zile la dispozitie sa alegeti cum ati vrea sa arate Parcul Scudier, cunoscut mai mult ca Parcul Central. Unde puteti vota!

In 5 noiembrie, reprezentantii Primariei Timisoara lansau un sondaj de opinie pe site-ul Primariei Timisoara: ii intrebau pe timisoreni cum sa amenajeze Parcul Central, care va intra, cel mai probabil anul viitor, in renovare. Oamenii aveau la dispozitie 2 optiuni, fie alegeau gradina vieneza ca la Schonbrunn, fie gradina englezeasca, dupa exemplul Buckingham.

Pana in prezent au votat putin peste 440 de persoane. Majoritatea prefera peluza londoneza, ceea ce ar insemna restaurarea peisagera si accentuarea stilului geometric existent al parcului. Stilul englezesc inseamna peluze intinse si aerisirea spatiala a Parcului Central. Arbustii ar urma sa fie dusi la periferia parcului, iar in gazon sa fie create pete de culoare din vegetatie persistenta, de mica inaltime.

Putin peste 270 de persoane prefera varianta de gradina englezeasca, in timp de aproape 180 vor parc vienez. Mai sunt insa 2 zile de votare.

Asadar, parerea ta conteaza, in conditiile in care rezultatele sondajului vor fi folosite pentru scrierea Studiului de fezabilitate. Daca aveti si alte sugestii sau alte optiuni, le puteti completa intr-o casuta speciala.

Votati aici!

Dupa finalizarea sondajului urmeaza doua saptamani in care se pot face sugestii. Acestea vor fi urmate de alte doua pentru integrarea lor in Studiul de Fezabilitate, iar apoi vin fazele normale ale unui proiect: aprobarea studiului, intocmirea proiectului tehnic si lansarea in executie. Momentan, nu se stie suma necesara reamenajarii parcului, aceasta urmand sa fie dezvaluita dupa realizarea studiului de fezabilitate, ce va cuprinde si o estimare a acesteia. Cel mai probabil insa, reamenajarea va intra pe bugetul anului 2014.

Initial, Parcul Central a fost amenajat in stil englezesc, cu peluze intinse, in anul 1860, de catre generalul Anton Scudier. Dupa cele doua razboaie mondiale insa, parcul a fost reorganizat prin plantarea de copaci si largirea spatiului destinat locului de promenada.

CITESTE SI: Gradina vieneza, ca la Schonbrunn, sau parc englezesc, ca la Buckingham? Primaria Timisoara nu stie ce sa aleaga pentru Parcul Central!

Exit mobile version