Noutati :

Parc fotovoltaic urias in Timis, ce va produce 10% din energia de la Portile de Fier! Detalii intr-un inteviu VIDEO cu Darius Georgiu, managing partner Universal Energy Management

23 iunie, 2015 - 09:28 AM
Autor: Ciprian Voin      
Categorie: INTERVIU
0

TIMISOARA. Producerea energiei verzi reprezinta in acest moment unul dintre sectoarele cu cel mai mare avant. Si in Banat se amenajeaza tot mai multe parcuri fotovoltaice, iar cel mai mare se va ridica aproape de Timisoara. Vine cu toate explicatiile omul de afaceri Darius Georgiu, intr-un interviu acordat opiniatimisoarei.ro.

Parcul fotovoltaic pe care vrem sa-l constuim se intinde pe aproximativ 200 de hectare si va putea produce 84 MW – cam 10% din cat produce hidroentrala de la Portile de Fier!„, dezvaluie Darius Georgiu, managing partner Universal Energy Management.

Parcul va fi amenajat in apropiere de Recas. Omul de afaceri spune ca administratiile locale au devenit mai receptive la astfel de investitii.

Primaria Recas, pe raza careia se va constui parcul a fost foarte deschisa, chiar nesperat de deschisa. Am avut totusi o problema cu o alta primarie, de la care aveam nevoie de un aviz, si pe care l-am obtinut in final in instanta, pentru ca nu au vrut sa ni-l dea!„, povesteste Georgiu.

Darius Georgiu are convingerea ca energia verde reprezinta viitorul.

Trendul cu energia verde ne va lua pe nepregatite, daca nu suntem pregatiti, pentru ca energia verde reprezinta viitorul! Asta chiar daca marii industriasi, care au si o putere de lobby foarte mare, incearca sa incetineasca ritmul de dezvoltare al energiei verzi„, mai spune Darius Georgiu.

Daca in alte tari europene se investeste masiv in energia verde, Romania mai are multi pasi de urmat.

In Germania e plin de parcuri fotovoltaice. Nemtii au luat hotararea sa investeasca major in acest tip de energie, dupa accidentul de la Fukushima. In momentul in care au luat aceasta decizie, toate fortele politice si administrative s-au concentrat pe punerea in opera a acestei hotarari. S-au creat proceduri speciale, lucru care la noi nu se intampla!„, explica Darius Georgiu.

Despre toate acestea, pe larg, vedeti in interviul VIDEO de mai jos pe care Darius Georgiu, managing partner Universal Energy Management, l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...