Opinia Timisoarei

Papusile le-au zambit timisorenilor de pe malul Begai. Atelierele de reconditionat papusi nu prea au succes la Timisoara

TIMISOARA. Joaca cu papusile a devenit pentru o tanara de 23 de ani din Timisoara o adevarata afacere pe timp de criza. Iulia Maria Bacaran reconditioneaza de un an papusi unicat, iar apoi le vinde la targuri de profil. Asa a facut si sambata la Terasa D’Arc, unde si-a expus operele de arta.

„Toate sunt papusi cu care eu am crescut si m-am gandit ca as putea sa le dau viata. M-am pus, le-am rearanjat, le-am facut hainute, le-am facut incaltari si acum, cand le vad, nu-mi vine sa cred ca au trecut 20 de ani de cand m-am jucat cu ele”, spune studenta la Arte.

Papusile care le zambesc timisorenilor sunt din portelan si costa intre 50 si 80 de lei. „Acum, dupa ce le-am refacut, mi se rupe sufletul cand stiu ca trebuie sa le vand. Nu ca ar fi criza, dar nu mai am loc pentru ele si trebuie sa le dau”, recunoaste Iulia Maria.

Putini amatori de papusi

O alta tanara, tot studenta la Arte, Dana Simionescu, creeaza papusi din orice. Ii plac in special resturile de textile de la rochii, fuste sau pantaloni, pe care mai apoi le foloseste pentru jucarii. „Nu ma inspir din nimic. Le fac dupa starea de spirit, dupa inspiratie. Eu consider ca papusile mele sunt unicat si nu se vor compara niciodata cu papusile Barbie”, spune tanara.

Chiar daca organizatorii au pus mai multe standuri unde pustii si fetitele din Timisoara puteau vedea cum se confectioneaza o papusa de la cap si pana la degete, putini timisoreni au ales sa participe la eveniment. In schimb, s-au inghesuit la o campanie de imbratisari gratuite care a avut loc tot pe malul Begai.

Foto: Dariana Dragos

Exit mobile version