Opinia Timisoarei

Papadie si puf de plop cu duiumul, la Timisoara. Nicolae Robu, despre alergiile timisorenilor: ‘Ce sa fac? Eu cred ca sunt incantati de cum arata Piata Victoriei’

TIMISOARA. Primarul Timisoarei ridica din umeri, desi iarba din parcuri si plantele care incep sa le creeze alergii timisorenilor cresc cat ai zice peste. Aproape toate spatiile verzi din oras sunt invadate de papadii, iar puful de plopi e dus de vant in tot orasul. Problema este ca nu are cine sa curete zonele verzi din Timisoara, asa ca timisorenii alergici au inceput deja sa faca drumuri la farmacii.

Parcurile din oras sunt in continuare neingrijite, pentru ca specialistii Primariei Timisoara inca nu au finalizat licitatia pentru gasirea unor firme care sa le intretina, dupa ce vechile contracte au expirat. Executivul municipalitatii ar fi vrut sa le dea in grija Horticultura, insa conducerea firmei a refuzat sa lucreze la tarifele practicate de vechile firme. Asa se face ca a fost nevoie de o licitatie, care se afla in plina desfasurare.

„Licitatia este in etapa finala, sper sa se incheie fara contestatii si sa putem anunta, cu mare bucurie voi face asta, semnarea contractelor pentru executia lucrarilor. Imediat dupa ce se incheie licitatia si voi semna contractele, voi da dispozitie firmelor care vor fi responsabile de intretinerea spatiilor verzi sa intervina masiv in toate”, a tinut sa precizeze edilul Nicolae Robu.

Pana una alta, timisorenii care sufera de alergii din cauza papadiei si a pufului de plop bat deja la usile farmaciilor si se ingrozesc la gandul ca in iunie-iulie va inflori ambrozia. L-am intrebat pe primarul Timisoarei ce ar face daca un timisorean ar merge cu factura de la farmacie la primarie… A ridicat din umeri.

„Ce pot sa fac? Imi pare foarte rau pentru toti cei care sufera de alergii, am si eu apropiati care sufera de alergii si stiu ce inseamna asta, dar nu am nicio solutie legala. Am spus-o de nenumarate ori, oricata presiune s-ar pune pe mine, cu orice argumente, nu fac nimic ilegal. De aici plecam. In rest, eu raspund de ceea ce imi este mie imputabil, daca sa gaseste asa ceva, sigur vorbesc de raspundere politica, pentru ca raspundere legala chiar nu e cazul sa am pe spetele acestea. Tocmai pentru a nu avea, sunt foarte atent. Stiu ca este greu pentru cetateni, este pentru mine foarte deranjant sa vad multe spatii verzi intr-o stare care nu-mi place deloc, pentru ca eu tin la spatiile verzi foarte mult si se vede cum arata spatiile verzi acolo unde am putut sa le intretinem”, a explicat Robu.

Asadar, daca timisorenii sunt alergici si iau deja medicamente, pentru primarul orasului este foarte deranjant cum arata spatiile verzi. Mai mult decat atat, edilul este extrem de incantat de lalelele din Piata Victoriei, despre care a scris deja si pe Facebook, laudand societatea Horticultura, care s-a ingrijit de ele. In restul parcurilor poate sa creasca iarba cat o putea…

„Eu cred ca toti timisorenii sunt incantati de cum arata, de exemplu, Piata Victoriei. Am cerut insistent, de fiecare data, de cand am devenit primar, ca Piata Victoriei sa arate cat se poate de bine si mereu mai bine, pentru ca este locul emblematic, dar, in egala masura, am exigente fata de orice spatii verzi ale municipalitatii. Insa fara contract cu firme, nu putem sa le intretinem si, din pacate, nu am avut posibilitatea de a avea contracte semnate in conditii legale. Iar atribuiri directe, invocand forta majora, eu nu vreau sa fac”, a conchis primarul Timisoarei.

Ramane de vazut cat de repede vom avea firmele care sa se ocupe de spatiile verzi, locurile de joaca si parcurile din oras.

Exit mobile version