Opinia Timisoarei

Pana unde merge NESIMTIREA? Ce au ajuns sa faca unii turisti la una dintre cele mai frumoase cascade din Banat! FOTO!

Odata cu publicitatea neasteptata facuta in urma cu cativa ani cascadei Bigar in toata lumea, o multime de turisti au vrut sa descopere frumusetea Banatului de munte si sa-si bucure ochii de minunatiile ascunse in codrii unora dintre cele mai importante zone protejate din Romania.

Si acestia nu s-au marginit doar la Valea Almajului unde-si picura timpul superba Bigar, ci au cutreierat si continua sa o faca si Cheile Nerei, un alt loc magic ce atrage an de an tot mai multi vizitatori,  mai ales la sfarsit de saptamana.

Din pacate, printre turistii dornici sa-si umple plamanii cu aer curat si sufletele de bucuria descoperirii s-au strecurat si destui care nu se multumesc sa admire peisajul unic creat de natura si sa plece mai apoi acasa doar cu o fotografie frumoasa.

La Cascada Beusnita, care concureaza cu faimoasa Bigar, unii au simtit nevoia sa lase in urma lor ‘amintiri’ revoltatoare.

Furioasa pe ceea ce a constatat, o turista din Timisoara ne-a trimis propriile fotografii, facute recent la Beusnita, care infatiseaza ‘rani’ adanci in frumusetea locului. Pe muschiul gros si catifelat ce acopera stancile din jurul caderii de apa se poate vedea cum niste nesimtiti au sfasiat cu bete ori pietre mantia de verdeata, acum cand cascada e secata.

In poze pot fi usor identificate nume sau initale, desene ori sigle de diferite marimi scrijelite de vizitatori care dispretuiesc natura si n-au nici cel mai mic respect pentru ceea ce ea le-a infatisat privirii.

Este destul de greu sa ne imaginam in cat timp se vor vindeca ‘ranile’ facute Cascadei Beusnita, mai ales ca zona este inca plina de turisti.

Exit mobile version