Opinia Timisoarei

Palmisoara Beach! Viceprimarul Timisoarei, Traian Stoia: Din 2015 vom avea plaja pe malurile Begai, terase si zona de pescuit in Plopi. De unde bani?

TIMISOARA. Ce le lipsea palmierilor? O plaja autentica! 

N-au fost in stare sa inceapa proiectul de modernizare a malurilor Begai pe fonduri europene, dar promit ca in 2 ani vom avea plaje in cartierul Plopi. Viceprimarul Traian Stoia spune ca primim 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului sa amenajam malurile Begai dincolo de limitele cuprinse in proiectul pe fonduri europene.

Stoia spune ca a discutat deja cu reprezentantii Ministerului Mediului si ca in 2 ani vom avea zona de pescuit, mai multe zone de plaja pe malurile Begai si un port pus la punct. In plus, se vor deschide terase pe malurile canalului Bega si vor putea fi amenajate aqua-park-uri. Mai mult decat atat, Stoia vrea ca transportul public pe Bega sa duca si in comunele de langa Timisoara, spre Serbia.

„Am o adresa pe care am facut-o catre doamna Rovana Plumb (n.r. ministrul Mediului) si am aratat ce e cuprins in proiectul european si ce s-ar mai putea face. Trebuie continuata amenajarea malurilor in aval de Uzina de Apa si in aval de combinatul Solventul, trecand si prin comunele care fac parte din polul de crestere al Timisoarei. De asemenea, sa extindem transportul public pe apa si in comunele din acest pol de crestere. Mai mult, autoritatile sarbe solicita comert cu produse agro-alimentare sau industriale pe Bega. Trebuie sa reluam lucrarile la Portul Timisoara. Se va extinde transportul, se va amenaja portul, se va amenaja ca zona de agrement in zona acumularilor de apa din zona Turbinei, care asigura 50% la ora actuala din apa pe care o bea populatia Timisoarei la ora asta”, a anuntat Stoia.

Viceprimarul spune ca in zona Plopi malurile Begai sunt puternice si au o deschidere mult mai mare decat in Timisoara. Acolo se pot face zone de plaja.

„In zonele acela se pot amenaja inclusiv plaje, cu pontoane pentru baie, se pot face locuri in care sa se serveasca ceva, comerciantii vor fi f interesati. Ar fi nevoie de 200.000 de euro pentru popularea cu puiet atat in aval, cat si in amonte de Turbina, lucru benefic pentru iubitorii pescuitului. Acesti oameni vor plati o taxa si vor avea dreptul de a pescui de-a lungul malurilor. Am putea avea zone pentru terase, zone pentru plaje, zone de recreere in Plopi, in amonte de uzina. Acolo malurile sunt asa cum le-a lasat natura, sunt intarite cu lemn de stejar. In amonte se pot construi aqua-park-uri, zone din care se pot lua hidrobiciclete”, a mai spus Stoia.

Intrebat despre deschiderea celor de la Ministerul Mediului, edilul Timisoarei spune ca ministrul este de acord cu proiectul propus de cei din Primaria Timisoara.

„Omul a luat nota, a fost de acord cu tot ce am spus, asta nu e un proiect care se face de poimaine. Este un proiect care in urmatorii 2 ani va fi finalizat, asta e convingerea mea la momentul acesta. Primim bani de la minister, sigur. Sare de 10 milioane de euro investitia, primim bani cu siguranta”, a completat viceprimarul, in conditiile in care reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat nu au primit inca toti banii necesari pentru renovarea ecluzei de la Sanmihai.

Cat despre aceste propuneri, Stoia spune ca aceste idei ar putea fi puse in practica chiar inainte de finalizarea proiectului pe fonduri europene. Ramane de vazut daca toate acestea vor fi concretizate sau nu.

Exit mobile version