Opinia Timisoarei

Pacienta cu gripa AH1N1, smulsa din ghearele mortii de plamanul artificial care a respirat in locul ei doua saptamani, la Timisoara

TIMISOARA. La un pas de moarte, o femeie de 40 de ani cu gripa AH1N1 a fost salvata de echipa ATI a Spitalului Victor Babes Timisoara. Medicii s-au luptat o luna sa o vindece.

CITESTE SI: Primii bebelusi ar putea veni pe lume chiar inainte de Craciun in noua Maternitate Bega de la Timisoara. S-au montat o parte dintre geamuri, iar muncitorii au trecut la instalatii si finisaje interioare. Video 

Pacienta a ajuns la Spitalul Victor Babes in stare grava, avand detresa respiratorie severa cu o bronhopneumonie accentuata.
Practic, plamanii pacientei nu mai puteau realiza schimbul gazos dintre dioxidul de carbon si oxigen, iar rezultatul a fost o reducere drastica a capacitatii respiratorii. Cel mai mare pericol il constituia aparitia unei insuficiente a organelor, urmata de deces. A fost imediat intubata si ventilata mecanic.

Pacienta, o femeie de 40 de ani, dintr-o localitate de langa Timisoara, avea o boala infectioasa acuta, contagioasa, gripa AH1N1.

Pentru ca starea ei de sanatate s-a inrautatit, echipa de la Terapie Intensiva, condusa de medicul primar ATI Mirela Porosnicu , a decis sa o conecteze pe bolnava la un “plaman artificial”, ECMO, care realizeaza o oxigenare extracorporala.

Timp de doua saptamani, viata femeii a depins de acel aparat, care a respirat, practic, in locul ei. Dupa inca o saptamana, a fost extubata si a reusit sa respire spontan. In toata acesta perioada i-a fost administrat un tratament antigripal„, transmit reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara.

La o luna de la internare, pacienta a plecat acasa vindecata.

Exit mobile version