Opinia Timisoarei

Pacanelele vor fi interzise. In Timisoara am putea avea doar 20 de sali cu jocuri de noroc. Sunt discutii si despre reducerea numarului de case de pariuri sportive

TIMISOARA. Jocurile de noroc distrug destine. Aceasta este cruda realitate de la care au pornit parlamentarii cand au pus in discutie un proiect de lege prin care vor fi interzise pacanelele, jocurile de noroc si cazinourile. Acestea vor putea functiona doar pe langa orase, iar Timisoara ar putea sa mai ramana doar cu 15-20 astfel de locatii.

CITESTE SI: La 10 ani de cand au inceput lucrarile, Spitalul de Copii Louis Turcanu ar putea avea… o lista cu echipamentele necesare pentru dotarea noii cladiri. Ministerul Sanatatii va lua un credit

Salile cu jocuri de noroc vor avea un regim special si vor putea functiona doar cu nenumarate avize. Initiativa a trecut deja de Senat, urmeaza sa intre in dezbatere la Camera Deputatilor.

”E o initiativa care a fost adoptata in Senat saptamana trecuta, o initiativa pe care am depus-o in urma cu cateva luni, care practic inseamna inchiderea salilor de jocuri de noroc din marile orase si nu doar din marile orase, de peste tot, pentru ca Romania a ramas ultimul stat care nu reglementeaza aproape in niciun fel aceasta activitate, este singura tara din UE care are un no man’s land, sute, mii in fiecare oras, avem intersectii cu cate 10-15 astfel de sali de jocuri, pe langa care trec copiii cand merg la scoala si se intorc de la scoala, si evident, fiind tentati de masini, lingouri de aur si alte nebunii pe care le afiseaza in fata sarilor de joc, pot intra si pot pierde bani, si astfel se distrug destine pentru ca in zona rurala, cel putin, e un adevarat flagel ce se intampla in aceasta perspectiva”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alfred Simonis, deputat de Timis al PSD si presedintele Camerei Deputatilor.

Astfel, in Timisoara vor putea functiona doar 15, cel mult 20 de astfel de sali.

”E vorba ca in nicio localitate cu 15.000 de locuitori nu se va mai putea deschide, se vor putea deschide cate una la fiecare 15.000 de locuitori, in localitatile care au mai mult de 15.000 de locuitori, deci Timisoara ar putea sa aiba vreo 20 maximum. Si acestea vor trebui sa fie autorizate, astazi nu e nevoie de autorizatie, au un regim preferential derogatoriu, cu autorizatie de functionalitate de primar, deci vom sti cine e vinovat, daca exista o sala de jocuri deschisa, dar si daca se autorizeaza, ea poate sa fie deschisa la granita localitatii, maxim 50 de metri de la granita in interiorul localitatii, adica nu veti mai gasi in mijlocul oraselor nicaieri o sala de pacanele”, a spus Simonis.

Intrebat daca in aceasta lege vor intra si pariurile sportive, Simonis a raspuns ca pentru acestea se face o analiza.

”E o analiza care trebuie punctata, din punctul meu de vedere, as vrea sa intre si daca nu intra, ar trebui sa existe o formula prin care sa le redimensionam, si acestea sa fie la un segment, la populatie, la un numar de oameni sa poata sa fie deschise, ca si astea sunt cu sutele. Nu putem sa ne educam copiii, la fiecare trei scari de bloc sa fie cate un casino si o sala de pariuri, ca nu asta este ceea ce trebuie sa-i invatam pe copii”, a explicat Alfred Simonis.

Exit mobile version