Opinia Timisoarei

Orza, atac la Robu: Care sunt realizarile dansului ca senator de Timisoara?

Adrian Orza

TIMISOARA. Viceprimarul taranist al Timisoarei, Adrian Orza, l-a atacat dur pe senatorul Nicolae Robu, presedintele PNL Timis. Orza a vrut sa stie care sunt realizarile lui Robu ca senator de Timisoara.

Adrian Orza s-a aratat deranjat de o declaratie anterioara a lui Nicolae Robu despre proiectele „mici” ale Timisoarei si s-a aratat interesat de proiectele lui Robu pentru Timisoara, oras pe care acesta il reprezinta in Parlament, ca senator.

S-au facut afirmatii legate de lipsa de viziune, de proiecte „mici-mici”, citez dintr-o declaratie a domnului Robu data presei. As vrea sa amintesc cateva dintre proiectele „mici-mici” pe care Primaria Timisoara le-a realizat de-a lungul timpului. Sunt foarte multe si o sa amintesc doar unele dintre ele. Suntem printre foarte putinele orase din tara in care exista o piata de gros, facuta pe relatiile si respectul pe care le are domnul primar le are in Germania. Avem o statie noua de epurare a apei. Statia de sortare a deseurilor, vizitata recent de domnul Borbely, pe care l-a lasat fara replica, e una dintre marile realizari pe care tara asta nu a reusit sa le aiba. De Parcul industrial Freidorf nu mai vorbesc„, a declarat Orza, insiruind o serie de proiecte mari ale Timisoarei.

Vreau, de asemenea, sa ii fac sa inteleaga pe cei care se considera intelectuali ca echilibrul si decenta, chiar si in perioada de campanie electorala, cand interesele si frustrarile personale incep sa iasa la suprafata, sa fie constienti ca atributele de intelectual, profesionist palesc atunci cand incepi sa vorbesti asa cum s-a vorbit. Eu vreau sa fiu decent si sa il întreb decent pe domnul Robu: care sunt realizarile dansului ca senator al municipiului Timisoara? Eu le-am studiat pe site-ul Parlamentului Romaniei si astazi nu o sa fac comentarii legate de ceea ce am citit acolo. Ci il intreb cu prietenie si decenta pe domnul Robu, sa mi le spuna el. Asta pentru ca e senator al Timisoarei, chit ca a fost ales de pe locul  al doilea, datorita unei legi care nu face cinste ideii de uninominal. Dar trec peste acest lucru si il intreb acest lucru ca si cetatean si ii astept raspunsul”, a mai adaugat Orza.

Nu a intarziat sa apara reactia senatorului Nicolae Robu la declaratiile viceprimarului Adrian Orza. Robu, la randul sau, il acuza pe Orza ca nu stie sa acceseze un site si ca este mincinos.

Eu dau socoteala asupra realizarilor mele ca senator al Romaniei timisorenilor – si am ce sa le spun, dupa cum se va vedea la momentul potrivit -, nu d-lui Orza sau altora ca el, care, dupa zeci de ani de detinere de functii publice importante, datorita sterilitatii prestatiei lor, nu sunt cunoscuti – in sensul ca oamenii n-au auzit de ei, pur si simplu – nici macar de 5 % dintre cetatenii orasului. In privinta d-lui Orza, sunt putin contrariat: nu stiu daca el este chiar asa slab incat nu stie nici macar sa acceseze ca lumea un site – in speta: site-ul Senatului – sau asta stie, totusi, dar e mincinos…„, a fost reactia presedintelui PNL Timis.

Nicolae Robu a transmis, recent, un comunicat de presa in care a vorbit despre proiectele Timisoarei.

„Eu as promova pentru Timisoara – asa cum am facut-o pentru Politehnica, din postura de Rector – un model de evolutie caracterizat prin viziune, nonconformism, imaginativitate, indrazneala, entuziasm si impetuozitate – un model al proiectelor mari -, in timp ce dl. Ciuhandu vine – asa cum a facut si in mandatele precedente -, cu modelul evolutiei calme, orientata predominant pe proiecte mici – mici, dar de interes pentru cetateni, si ele, trebuie sa recunoastem -. Iar timisorenii sunt impartiti, la ora actuala, aproximativ egal intre cele doua oferte, asa cum o arata absolut toate sondajele!”, se arata in comunicatul semnat de presedintele PNL Timis.

Exit mobile version