Opinia Timisoarei

Organigrama lui Dominic Fritz, declarata ilegala de instanta. Deciziile primarului, deocamdata, suspendate. Oamenii se intorc pe posturi

TIMISOARA. N-a respectat legea, a fost suspendata in instanta. Noua organigrama a primarului Dominic Fritz a fost gasita drept ilegala de catre judecatorii de la Tribunalul Timis care au stabilit ca deciziile edilului legate de comasarea unor directii si mutarea unor oameni de pe o functie pe alta pentru a face loc ‘oamenilor noi’ sa fie oprite, deocamdata. Printre situatiile de nerespectare a legii se numara si faptul ca hotararea prin care a fost aprobata organigrama nu a fost supusa mai intai unei dezbateri publice.

Angajatii nemultumiti care impreuna cu sindicatul au formulat o plangere impotriva primarului Dominic Fritz si a Consiliului Local obtin astfel o prima victorie in justitie, insa aceasta nu e definitiva.

CITESTE SI: Administratia Fritz vrea sa creasca impozitele si taxele de anul viitor la Timisoara. Cat de mult se majoreaza darile timisorenilor in 2022

Respinge exceptia inadmisibilitătii. Respinge exceptia prematuritătii. Admite în parte cererea de chemare în judecată modificată. Admite cerere de chemare în judecată conexată din dosarul nr. 3432/30/2021. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timi?oara nr. 237/15.06.2021. Suspendă executarea actelor subsecvente emise în baza HCL 237/15.06.2021 constând în notificările nr. 19564/12.07.2021, nr. 19569/12.07.2021, nr. 19573/12.07.2021, nr. 19574/12.07.2021, nr. 19576/12.07.2021, examenul de selectie pentru numirea în noile functii publice a functionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiul Timisoara si examenul de selecttie pentru încadrarea în noile compartimente a angajatilor – personal contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Timisoara, organizate în baza acestei H.C.L. Suspendă executarea dispozitiei Primarului Municipiului Timisoara nr. 830 din 05 iulie 2021. Suspendă executarea dispozitiei Primarului Municipiului Timisoara nr. 900 din 16.07.2021. Suspendarea va produce efecte până la pronunţarea instanţei de fond sau 60 zile în cazul în care persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului. Respinge în rest actiunea. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Timisoara să plătească reclamantului Sindicatul Liber al Salariatilor din Primăria Timisoara si din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara suma de 4.780 lei, cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Timisoara să plătească reclamantului Chis Culită suma de 12.000 lei, cheltuieli de judecată. Executorie„, se arata in decizia instantei.

Primarul Dominic Fritz si Consiliul Local pot ataca sentinta in 5 zile de la comunicare.

Pana cand lucrurile vor fi transate definitiv de catre magistrati, Primaria Timisoara se intoarce la vechea organigrama, iar angajatii se intorc pe posturile pe care le aveau, in vreme ce oamenii lui Dominic Fritz raman ‘in asteptare’.

Este o sentinta asteptata, ne bucuram foarte mult de aceasta solutie data de instanta care ne este favorabila, confirma ca avem dreptate si, prin urmare, ca efecte, Primaria nu mai poate sa faca niciun demers pe care urma sa-l faca de acum incolo legat de organigrama, fiind suspendata punerea ei in executare. E adevarat ca termenul este de 60 de zile, timp in care noi suntem obligati sa depunem o cerere in contencios privind anularea HCL cu organigrama. Acolo se vor dezbate pe fond acele motive pe care noi le-am invocat si in cererea de suspendare. Atunci se va dezbate punctual lipsa al dezbaterii publice solicitate, lipseste transparenta care trebuia sa aiba loc si cu privire la aceasta hotarare.

Am spus ca trebuie sa inregistram actiunea cu privire la anularea HCL, dupa cele 60 de zile s-ar reveni la hotararea cu organigrama. Noi avem suta la suta interesul sa depunem aceasta cerere. Chiar azi am inregistrat la Tribunalul Timis, pe sectia civila, 3 cereri de chemare in judecata pentru 3 colegi contractuali, prin care solicitam anularea dispozitiilor individuale de concediere. Avem termen de 30 de zile sa le inregistram la instanta, la sectia litigii de munca. Tot astazi, si la functionari, pentru 7 persoane, care ne-au imputernicit cu semnatura sa contestam dispozitiile individuale privind eliberarea din functia publica. Am depus la Registratura Primariei Timisoara o plangere prealabila in reprezentare celor 7 functionari publici.”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Angajatilor din Primaria Timisoara.

Cei 33 de angajati care au cerut in justitie anularea organigramei lui Dominic Fritz sunt: Lavinia Bucatea, Mircea Mara, Cristian Hoarca, Cristian Caragiov, Sergiu Chiu, Adrian Bere, Elena Tischer, Iudit Bere, Mihai Valceanu, Oana Munteanu, Mirela Gosa, Alina Belu, Ana Georgiu, Mirela Cipu, Laura Prelucan, Adrian Aldea, Mirela Toc, Alexandru Rogobete, Marius Suciu, Culita Chis, Gabriela Borcsi, Doina Purdea, Vlad Cheta, Vasile Cioca, Paul Nadinov, Andrei Bandrabur, Cristina Prodan, Adrian Colojara, Mioara Astfanoaie, Adela Balajel, Florian Crisovan, Rodica Aurelian, Cosmin Colongin.

Va reamintim, noua organigrama a primariei, prezentanta de Dominic Fritz, care prevede tot atatea posturi cate sunt si acum in cadrul municipalitatii (644), insa din 27 de directii au ramas 17, a intrat in vigoare la inceputul lunii august, dupa ce a fost aprobata in Consiliul Local la jumatatea lunii iunie. Aceasta prevedea desfiintarea a 80 de posturi, majoritatea vacante, si angajarea altor 100 de oameni. De asemenea, primarul a anuntat 9 pozitii de manageri de cartier si un post de gradinar sef, acestea din urma insa nu s-au mai regasit pe lista finala.

UPDATE: Din concediu, Dominic Fritz anunta ca va contesta decizia instantei

Decizia de astăzi a instanței de judecată, care admite parțial și pe procedură, plângerea acestui mic grup, nu schimbă nimic din procesul de reformă început. O vom contesta în termenul legal, cu convingerea că, pe fond, instanța va face dreptate orașului„, a scris printre altele pe pagina sa de Facebook Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

 

Exit mobile version