Opinia Timisoarei

Oraselul din Timis care a luat fata Timisoarei. Ce premiera spectaculoasa inregistreaza?

TIMISOARA. In timp ce Primaria Timisoara se pregateste sa rezilieze contractul cu Enel pentru furnizarea de servicii, avand in vedere ca tot mai multe zone din oras se afla in bezna totala pe timp de noapte, iara ca un orasel aflat la nici 50 de kilometri a gasit solutia.

Este vorba despre Deta care in curand va fi unul din putinele orase din tara care va folosi energia solara pentru iluminatul public. Totul cu finantare europeana, in colaborare cu Varset, Serbia.

Asadar, la Deta vor fi inlocuiti 50 de stalpi de iluminat public cu altii noi pe care vor fi montate lampi cu LED-uri. Intreaga lucrare costa 205.278 de euro, iar durata de executie este de doar trei luni.

Am valorificat oportunitatea de a obtine bani europeni destinati instalarii unor panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica solara, lucru de care suntem mandri si care cred ca spune multe despre capacitatea noastra ca administratie locala. Suntem parteneri in proiect cu Public Enterprise VAROS Vrsac din Republica Sebia, ceea ce inseamna ca, pe langa cei 342.100 euro atrasi pentru Deta, consolidam o relatie sanatoasa de colaborare cu fratii nostri de peste granita ”, a spus Petru Roman, primarul orasului Deta.

Proiectul isi propune modernizarea sistemelor de iluminat public din orasele Vrsac si Deta prin utilizarea ultimelor tehnologii de iluminare, inclusiv a surselor de energie regenerabila.

Exit mobile version