Opinia Timisoarei

Ora Pamantului a fost sarbatorita cu flacari in Piata Libertatii din Timisoara! GALERIE FOTO!

TIMISOARA. Sub sloganul „Daruieste naturii din energia ta”, la Timisoara, oras Capitala Earth Hour in 2013, a fost sarbatorita Ora Pamantului cu un spectacol cu foc sustinut de Amaris Agni, artistii focului si trupa Peregrinii, menestrelii cetatii.

Spectacolul care a adunat sute de oameni a purtat numele „Elementele noptii” si s-a desfasurat in Piata Libertatii din Timisoara, noua piata de evenimente, fiind atent supravegheat de un echipaj de pompieri.

De asemenea, tot cu acelasi prilej, zeci de biciclisti au pedalat in noapte pe un traseu dinainte stabilit, prin oras.

Totodata, Primaria Timisoara, desi a anuntat initial ca in zona centrala va fi intrerupt iluminatul arhitectural al caldirilor pe durata manifestarilor pentru a marca „Ora Pamantului”, acest lucru nu s-a mai intamplat.

Scopul actiunii „Ora Pământului” este de a trage un semnal de alarma privind amploarea actuala a efectelor incalzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluarii planetei, evenimentul fiind si un mijloc de promovare a solutiilor „verzi”, de combatere a schimbarilor climatice, de transmitere catre cetatenii Timisoarei a unui mesaj ecologic si de constientizare a societatilor comerciale, institutiilor si cetatenilor fata de adoptarea unei conduite ecologice in scopul gospodaririi durabile a resurselor energetice, resurse neregenerabile si epuizabile.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version